Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone 4G5 İhale Bedelini Peşin Ödeyecek

vodafone globaltechmagazineTürkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonu doğrultusunda teknoloji ve altyapı alanındaki yatırımlarını hızlandıran Vodafone, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan frekans ihalesi kapsamında ihale bedelini peşin ödeyecek tek operatör oldu. İhalede aldığı frekanslar için toplam 777,9 milyon avroluk bir yatırım rakamına ulaşan Vodafone, yetki belgelerinin verileceği tarihten bir gün öncesine denk gelen BTK tarafından belirtilecek tarihte KDV dahil 918,009,862,80 Avro’luk ödemesini Hazine Müsteşarlığı’na peşin olarak yapacak.

Vodafone Grubu açısından Türkiye pazarının kritik önem taşıdığını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, konu hakkında şunları söyledi:

“Vodafone Grubu olarak, Türkiye pazarına olan inancımızı koruyoruz. Frekans ihalesi; satın alma ve 3G sonrası Türkiye pazarına yaptığımız üçüncü büyük yatırım niteliğini taşıyor. Hem Türkiye pazarına duyduğumuz güvenin hem de 4.5G konusundaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak, ihale bedelini peşin ödeme kararı aldık. Bundan sonraki süreçte tüketicilerimize en hızlı, en kapasiteli ve en yaygın mobil internet servislerimizle, 4.5G yetkilendirme çerçevemiz doğrultusunda 1 Nisan 2016 itibariyle tüm abonelerimize bu teknolojiyi sunacağız. 2006 yılından bu yana Türkiye’ye satın alma bedeli, 3G lisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dahil olmak üzere yaklaşık 16,5 milyar TL’lik yatırım yapmış bir firma olarak, ülkemizin Dijital Dönüşüm hedeflerine ulaşması yönünde var gücümüzle çalışmaya ve yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

30 yıllık deneyim

Vodafone Grubu’nun yeni nesil genişbant teknolojilerde 30 yıllık deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Öğüt, “Bugün 18 ülkede 4G, 5 kıtada ve 12 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Ayrıca, 62 ülkede 4G uluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 4G ve üstü teknolojilerin yanı sıra 5G araştırma-geliştirme faaliyetlerinde de öncülüğümüzü sürdürüyoruz. Global deneyimimizden aldığımız güçle Türkiye’nin her köşesine en kaliteli 4.5G hizmetini sunacağız” dedi.

Vodafone, 26 Ağustos’ta yapılan ihalede, 800 MHz için en yüksek teklifi vererek bantta en etkin ve değerli A1 blokunu almıştı. Vodafone ayrıca, 900 MHz’de B2, 1800 MHz’de C3, 2600 MHz’de E2 ve F2 bantlarının sahibi olmuştu.

Teknoloji Makaleleri