Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

LINE ’dan Aşılması İmkansız Güvenlik Özelliği

line globaltechmagazineDünyanın önde gelen yaşam platformu LINE, hiçbir üçüncü şahsın mesaj içeriğini göremediği uçtan uca kriptolama özelliği olan Letter Sealing’i kullanıma sundu. Uçtan uca kriptolama (End-to-end Encryption) özelliğini hem bilgisayarlarda (PC ve Mac) hem de Android ve iPhone cihazların tümünde uygulayan ilk ve tek mesajlaşma uygulaması LINE oldu.

LINE’ın uçtan uca kriptolama (End-to-end Encryption, E2EE) özelliği olan Letter Sealing sayesinde sohbet eden kişilerin mesajları şifreleniyor ve şifrelerini açan anahtar bir ana bilgisayar (server) yerine, sohbet eden kişilerin cihazlarında bulunuyor. Böylece sohbet eden kişiler dışında kimse şifreli mesajların içeriğini okuyamıyor. Dünyada bu güvenlik özelliğini hem bilgisayarlarda (PC ve Mac) hem de Android ve iPhone cihazların tümünde uygulayan tek mesajlaşma uygulaması LINE oldu.

İlk olarak bire bir görüşmelerde ve Konum Paylaşma özelliğinde etkin olan Letter Sealing’in önümüzdeki dönemde daha fazla özelliği ve cihazı kapsaması planlanıyor. Tamamen şifreleme için görüşme yapan iki tarafın da cihazlarında Letter Sealing özelliğini aktif hale getirmesi gerekiyor. Android kullanıcılarının cihazlarında otomatik olarak aktif olan özellik, bilgisayar ve Chrome eklentilerinde oturum açıldığında da otomatik olarak aktif oluyor. iOS kullanıcılarının hizmeti etkin hale getirmek için LINE’ın Ayarlar menüsünün altındaki Sohbet ayarları sekmesinde yer alan Letter Sealing seçeneğini kullanması gerekiyor.

LINE’ın halihazırda güçlü güvenlik sunan çeşitli özellik ve programlarının en yenisi Letter Sealing oldu. Dünyada iç denetim yönetimi alanında üç uluslararası sertifikaya (SOC2, SOC3 ve SysTrust) sahip olan ilk mobil mesajlaşma uygulaması LINE, yakın zamanda güvenlik açığı bulan kullanıcılarını ödüllendirdiği LINE Bug Bounty Programını duyurmuştu. LINE’ın kullanıcılarının mahremiyetini korumak üzere sunduğu özellikler arasında belirlenen sürede mesajların kendisini sildiği “Saklı Sohbet” ve uygulama açılışını kısıtlayan “Şifre Kilidi” özellikleri de bulunuyor.

Teknoloji Makaleleri