Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services ‘ten Önemli Duyurular

amazon web services aws globaltechmagazineBir Amazon.com şirketi olan Amazon Web Services (AWS), Las Vegas’ta düzenlenen AWS re:Invent etkinliğinde, DevOps, Buluta Geçiş ve IoT (Nesnelerin İnterneti) alanlarında sahip olduğu uzmanlığı sergileyen ve başarısını kanıtlayan ortaklarını güçlendirmek ve desteklemek üzere üç yeni AWS İş Ortağı Ağı (APN) yeteneğini hayata geçirdi.

Ayrıca, AWS kendi platformu üzerinde üstün müşteri hizmeti sağlayan ve müşteri çözümlerinin oluşturulması ve geçişinin sağlanmasında uzmanlığını ortaya koyan 46 APN İş Ortağı’nı belirleyen ‘2016 Premier Danışmanlık İş Ortağı’ ünvanını da duyurdu. AWS aynı zamanda AWS Marketplace’te AWS bulutu için önceden konfigüre edimiş ve satın alınıp çalıştırılabilecek yazılım sayısının 35 farklı kategoride 2.300’ü aştığını da açıkladı.

AWS hizmetleri farklı coğrafyalarda farklı sektörlerden ve her büyüklükten kuruluşlar tarafından kullanıma geçiriliyor. Müşteriler çok farklı uygulama ve inisiyatifler için AWS’e geçmelerine yardımcı olmak konusunda kapsamlı deneyim, uzman teknoloji ve kanıtlanmış başarı için dünyanın dört bir yanındaki on binlerce APN İş Ortağı’na gittikçe daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu müşteriler, Büyük Veri, Güvenlik, Depolama, Dijital Medya, Sağlık Hizmetleri, Yaşam Bilimleri, Microsoft Çözümleri, SAP Çözümleri, Oracle Çözümleri, Pazarlama & Ticaret ve Mobil’in de aralarında bulunduğu kategorilerin genelinde eksiksiz çözümler ve imkanlarını artıracak ürünler bulmak için dikkatini APN Yetkinlik Programı’na çeviriyor. AWS müşterileri aynı zamanda yazılım ihtiyaçları için de AWS Marketplace’den yararlanyor. Bugün dünyanın dört bir yanındaki müşteriler her ay AWS Marketplace ürünlerini çalıştırmak için Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) servisini ayda 143 milyon saat kullanıyor.

Müşteriler, şirketlerini dönüştürürken AWS’e giden yolculuklarına da ivme kazandırıyor ve geniş bir yelpazede çözümlere ve ortak uzmanlığına ihtiyaç duyuyorlar” diyen AWS Global Ortak Programları Başkanı Dorothy Copeland, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortaklarımızın AWS’ten yararlanan yenilikçi çözümlerindeki büyümeyi görmekten büyük bir heyecan duyuyor ve APN’e yaptığımız yatırımları eğitim, çözüm geliştirme ve pazara açılma programları odağında arttırıyoruz. Geride bıraktığımız yıl içinde, ortalama olarak AWS Premier, Yetkinlik ve Hizmet Sağlayıcı ortaklarımızın AWS gelirlerini ekosistemin geriye kalanına kıyasla yüzde 100’den de daha yüksek bir hızla artırdığına şahit olduk. Yeni DevOps, Buluta Geçiş ve Nesnelerin İnterneti (IoT) yetkinliklerimiz ortaklarımıza AWS yeteneklerini derinleştirmeleri ve işlerini büyütmeleri konusunda daha da fazla fırsat sunacak.”

  • Yeni APN DevOps Yetkinliği, müşterilere hızlı hizmet sunumuna geçişlerinde yardım etmek için AWS platformunu ve sürekli entegrasyon, sürekli dağıtım ve yapılandırma yönetiminin de aralarında bulunduğu DevOps ilkelerini kullanarak yazılım, hizmet ve çözüm sağlayan 27 uzman iş ortağı ile hayata geçti. DevOps Yetkinliğine sahip olan AWS Teknoloji İş Ortakları Ansible, Apica, Atlassian, Blazemeter, Chef, Cloudbees, Codeship, GitHub, HashiCorp, Puppet, Salt Stack, Solano Labs, Travis CI, and Xebia Labs’dan oluşurken DevOps Yetkinliğine sahip olan AWS Danışmanlık İş Ortakları ise 2nd Watch, Cascadeo, ClearScale, Cloud Technology Partners, Cloudreach, Flux7, Logicworks, Pythian, REAN Cloud, Slalom Consulting, Smartonix, Stelligent, and TriNimbus’dan oluşmaktadır.
  • APN Geçiş Yetkinliği, müşterilerin uygulamalarını ve veri merkezlerinin tamamını AWS’e geçirmesine yardımcı olmak konusunda ciddi uzmanlık ve deneyime sahip iş ortaklarını güçlendirmek ve desteklemek üzere önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek.
  • Yine önümüzdeki aylarda hayata geçirilecek olan APN IoT Yetkinliği IoT platformları, analiz, bağlantı altyapısı, geliştirici araçları, işletim sistemleri, profesyonel hizmetler ve dikey odaklı IoT çözümleri sağlayan ortakları kapsıyor.

46 Danışmanlık İş Ortağı 2016 Premier İş Ortağı Seçildi

AWS Premier Danışmanlık İş Ortağı ünvanı, AWS çalışmaları konusunda ciddi yatırımlar yaparak, olağanüstü müşteri hizmeti sağlayan, derin AWS yeteneklerine sahip çok sayıda çalışan geliştiren küresel danışmanlık iş ortaklarından oluşuyor. Bu şirktler ayrıca dünyanın dört bir yanındaki kurumsal müşterileri ile ciddi AWS iş hacmi yaratarak diğerlerinden ayrılıyorlar. 2016 Premier Danışmanlık İş Ortağı ünvanı verilen şirketler arasında 2nd Watch, Accenture, Aquilent, Apps Associates, Blazeclan, Booz Allen Hamilton, Bulletproof Networks, Capgemini, Clearscale, Cloud Technology Partners, Class Method, Cloudnexa, Cloudpack, Cloudreach, CorpInfo, Cognizant, CredibilIT, CSC, Datapipe, Dedalus, DLT Solutions, Edifixio, emind, GS Neotek, Infosys, Latinedge, Logicworks, Matrix IT, Megazone, Melbourne IT, Minjar, Mobiquity, Nordcloud, NRI, Orion, Pariveda, REAN Cloud, Serverworks, Slalom, Smart 421, Smartronix, Storm Reply, Techracer, TIS, Trinimbus, and Wipro gibi şirketle yer alıyor.

Müşteriler AWS Marketplace Ürünleri için Ayda 143 Milyon Saat Amazon EC2 Kullanıyor

AWS Marketplace, yazılımların lisanslanması, satın alınması ve AWS bulutuna dağıtımını basitleştirerek dünyanın her yerindeki müşterilerin AWS üzerinde çalışan yazılımları bulması, satın alması ve hemen kullanmaya başlamasının bir yolunu sunuyor. 2.300’ün üzerinde yazılım ile, AWS Marketplace APN Ortakları tarafından sunulan çok sayıda kurumsal, açık kaynak ve işletme yazılımı konusunda ürünleri kapsıyor. AWS bu sene içlerinde Avere, Calgary Scientific, Chef, Docker, Fortinet, Haivision, HP, Imperva, Kony, MapR, SAP, Tableau, TerraPixel, and TIBCO’nun da bulunduğu 800 ISV’den 500 civarında yeni ürünü AWS Marketplace’e ekledi.

Teknoloji Makaleleri