Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm , Sunucu İşlemcisi Geliştirme Alanındaki İlerlemeleri Duyurdu

qualcomm globaltechmagazineQualcomm, dünya çapında sunucu işlemcisi geliştirme sürecine olan bağlılığını ve bu alandaki ilerlemelerini ön plana çıkaran duyurularda bulundu.

Yapılan ilk duyuru, şirketin halihazırda veri merkezlerine yönelik geliştirilen Sunucu Geliştirme Platformu’nun (SDP) canlı uygulaması ile ilgiliydi. Sistem, ARMv8-A yönerge setine dayanan, 24 çekirdekli yongadaki sisteminin (SoC) üretim öncesi versiyonunu barındırıyor.

Şirket ayrıca aşağıdaki duyuruları yaptı:

• Xilinx ile stratejik ve teknik iş birliği kuruldu. İş birliği kapsamında, Qualcomm’un sunucu platformları üzerinde yer alacak FPGA etkin dinamik iş yükü ivmelendirilmesi eşliğinde sektörde lider heterojen hesaplama çözümlerinin sunulması hedefleniyor.

• Qualcomm’un sunucu teknolojisi ekosistemini ticarileşmeye bir adım daha yaklaştıran, çok aşamalı teknoloji iş birliği kuruldu. Bu iş birliği kapsamında Mellanox, Ethernet ve InfiniBand arabağlantı çözümleri sunacak. Buna paralel olarak, Qualcomm’un ARM yönerge setine dayanan sunucu CPU’ları ölçeklenebilir sunucu ve depolama altyapılarına uygun hale getirilecek.

Teknoloji Makaleleri