Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

PayU Türkiye ile Mikro Yazılım’dan Muhasebe Maliyetlerini Düşüren Büyük İşbirliği

payu globaltechmagazineSunduğu birçok servisle e-ticaret sektörünün dünya çapındaki liderleri arasında yer alan PayU ile yazılım sektörünün önde gelen şirketlerinden Mikro Yazılım, muhasebe işlerini e-devlet uygulamaları üzerinden yapmak isteyen şirketlerin önünü açacak büyük bir işbirliğine imza attı.

İşbirliği kapsamında; geleneksel muhasebe yöntemlerine kıyasla büyük bir maliyet avantajı sağlayan e-fatura, e-defter ve e-arşiv gibi e-Devlet uyumlu hizmetlerden yararlanacak PayU Türkiye müşterileri, bu hizmetleri kullanırken ödeme için kullanacakları e-kontörleri, PayU Türkiye ödeme altyapısı üzerinden kolaylıkla satın alabilecek. Mikro Yazılım tarafından e-Devlet uyumlu hizmetlerin tek çatı altında toplandığı www.emikro.com.tr sitesinden sisteme giriş yapacak PayU Üye İşyerlerinin hesaplarına hediye kontörler otomatik olarak yüklenecek.

E-devlet uygulamaları içerisinde yer alan e-fatura hizmetinden yararlanacak firmalar, kâğıt fatura basma ve gönderme maliyetini tamamen ortadan kaldırırken faturaların ikinci nüshasını da elektronik ortamda oluşturup muhafaza edebilecek ve gerektiğinde elektronik olarak ibraz edebilecek. E-defter hizmetinden de faydalanabilecek şirketler vergi usul ve Türk ticaret kanunlarına göre tutulması zorunlu olan defterleri elektronik ortamda tutabilecek.

Mikro Yazılım’ın sunduğu bu hizmetlerden PayU ödeme sistemlerini kullanarak uygun fiyata yararlanabilecek şirketler, işgücü ve zaman tasarrufu sağlarken muhasebe maliyetlerini de büyük ölçüde düşürecek.

Yapılan anlaşma ile ilgili açıklama yapan PayU Türkiye Ülke Direktörü Emre Güzer, “PayU Türkiye olarak bir yandan e-ticaret işletmelerinin hizmet kalitesini artırırken, diğer yandan Türkiye’nin önde gelen çözüm üretici şirketleriyle yaptığımız işbirlikleri ile sektöre maliyet düşürme ve tasarruf sağlama odaklı yenilikçi bir hizmet anlayışı getiriyoruz. Türkiye’nin önde gelen yazılım şirketlerinden Mikro Yazılım ile yaptığımız bu son işbirliği de bu hizmet anlayışımızın bir izdüşümü. Üye İş yerlerimize büyük bir katma değer sağlayan hizmet anlayışımız ile müşterilerimizin gelişim ve değişim süreçleriyle ilgili çözümler üretmeye, işbirlikleri yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mikro Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Tomuş ise açıklamasında, “Mikro Yazılım, ekonominin dinamiklerine paralel olarak büyümek isteyen kurumlara bugünden yarına hitap eden kurumsal ve ticari yazılımlar sağlamaktadır. 30 yıllık bilgi birikimimiz ile e-Devlet uygulamalarına yönelik olarak sunduğumuz e-fatura, e-defter ve e-arşiv hizmetlerini tek çatı altında toplayarak e-Mikro adı ile markalaştırdık. Firmalar, www.emikro.com.tr sitesine girerek bu hizmetlerden kontör satın alarak son derece kolay işlem adımlarıyla yararlanabiliyor. Büyüme stratejimiz doğrultusunda, 250 farklı ödeme yöntemi sunan ve sektörün önde gelen ismi olan PayU ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliği ile şirketler verim, kazanç ve zaman tasarrufu sağlayan, toplam kalite yönetimi anlayışına uygun ve yönetim kararlarını yönlendirici bilgi üreten çözümlere çok cazip fiyatlarla sahip olabilecek.” dedi.

Türkiye ekonomisine katkısının 2 milyar lirayı bulması bekleniyor

E-fatura ve e-defter uygulamaları ile elektronik dönüşümde önemli adımlar atan Maliye Bakanlığı, ilerleyen aylarda e-tebligat ve e-yoklama gibi hizmetleri de hayata geçirecek. E-fatura ve e-defter uygulamasının kapsamının genişletilmesi ile 1 Ocak 2016’da yaklaşık 50 bin mükellef bu uygulamalardan yararlanıyor olacak.

Uygulama kapsamında aylık yaklaşık 50 – 60 milyon e-fatura düzenlenmesi beklenirken, kullanıcılarının artması ile yıllık asgari 1,2 milyar faturanın da e-fatura olarak muhafaza edilmesi öngörülüyor. Bu sayede her yıl ortalama 20 bin ağaç kesilmekten kurtulurken ilave 125 milyon lira da kaynak tasarrufu sağlanacak.

Bu yolla iki yıl içerisinde e-fatura uygulamasına kayıtlı kullanıcı sayısının 100 bine, e-defter uygulamasına geçen mükellef sayısının da 50 bine ulaşması amaçlanıyor. Söz konusu uygulamalar ile sağlanacak ekonomik katkının 2 milyar lirayı bulacağı tahmin ediliyor. 

e-Mikro nasıl çalışıyor?

Şirketler, e-fatura, e-defter ve e arşiv gibi e-Devlet uyumlu hizmetlerden e-Mikro sitesine (www.emikro.com.tr) giriş yaparak sitenin ortak birimi olan My E-Kontör satın alıyor. Kontör satın alan şirketler, kullanıcı dostu bir ara yüz ile tüm işlem adımları tek tek tanımlanan sitede, diledikleri hizmetlerden kolaylıkla yararlanabiliyor. Her bir işlem için belli bir ücret karşılığı olan kontör sisteminde; firma, kendi profil sayfasında kullandığı hizmetler karşılığında kaç kontörünün kaldığını da rahatlıkla görebiliyor.

Teknoloji Makaleleri