Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam Availability Suite v9 ile Maliyetler Düşüyor

veeam globaltechmagazineModern veri merkezlerinin kesintisiz çalışabilmesi için yenilikçi çözümler sunan Veeam® Software, Veeam Availability Suite v9’un yedekleme depolamasının sahip olma maliyetini gözle görülür bir şekilde düşüren, donanım maliyetlerini azaltan ve karmaşık şirket ortamlarında yedekleme depolama yönetimini köklü bir şekilde basitleştiren yeni bir depolama özelliğine sahip olduğunu duyurdu:
Unlimited Scale-out Backup Repository™

Yedekleme depolamasını yönetmek şirketler için çok büyük ve pahalı bir problem. Bunun en büyük nedeni de eski çözümlerin katlanarak büyüyen orandaki veriyi etkili ve hesaplı bir şekilde yönetmesinin kendi becerilerinin kat kat üstünde olması.

ESG’nin Kıdemli Veri Koruma Analisti Jason Buffington üretim ve yedekleme depolama yoğunluğunun her yıl yüzde 40’a yakın oranlarda arttığını, ama bunun yanında veri koruma bütçelerinin ise kabaca bunun 10’da biri kadar artış gösterdiğini belirtiyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ama işin ironisi de şurada: BT’ye, erişilebilirliği ve kurtarma hızını artırması konusu devamlı hatırlatılıyor ama depolama ihtiyaçlarının bir parçası olan yedeklemeye olan eski yaklaşımlar yüzünden statükoyu bile korumayı başaramıyorlar.”

Yedekleme depolama yönetimi Veeam ile kesintisiz erişimi sağlıyor

Günümüzün şirketleri tüm uygulamalar ve verileri için 15 dakikanın altında RTPO (kurtarma zamanı ve nokta hedefleri) talep eden erişilebilirlik ihtiyaçlarına ayak uyduramayacak veri koruma bütçesiyle ve erişilebilirliğin en uygun seviyesini garantilemenin zorluğuyla karşı karşıya.

Veeam CEO’su Ratmir Timashev şirket BT’lerinin Veeam sayesinde tüm veri ve uygulamaları için gerçek veri merkezi erişilebilirliğine sahip olarak eski yedeklemenin ötesine geçebileceğini belirtiyor. “Yeni Unlimited Scale-out Backup Repository özelliğimiz şirketlerin erişilebilirliğini geliştirecek yeni teknolojilerden nasıl yararlandığımıza bir örnektir. Sonuç olarak, yedekleme depolama yönetimi gözle görülür şekilde basitleşip harcamalar azalırken, ‘kesintisiz erişim’i sağlayacak şekilde kolay ve hesaplı hale de gelmiştir.”

Veeam Unlimited Scale-out Backup Repository, birden fazla farklı depolama ünitesini bir araya getirerek yaratabileceği tek bir depolama havuzuyla bu sorunların üstesinden geliyor. Bunların içinde:

  • Karmaşık şirket ortamlarında basitleştirilmiş yedekleme depolama yönetimi: Şirketler artık tüm depolama cihazlarını tek bir havuza basitçe ekleyerek yedekleme depolama kapasitesini sonsuza kadar artırabiliyor. Tüm kullanılabilir kapasiteyi akıllıca değerlendirerek yedekleme depolama erişilebilirliği çarpıcı biçimde geliştirildi: belirli depolama cihazlarında yeterli boş alan olmaması ya da geçici olarak erişimin olmaması başarısızlıkla sonuçlanan yedeklemelere ve kaybedilmiş RPO’lara yol açmaz.
  • Varolan depolama kaynaklarınızı değerlendirin : Unlimited Scale-out Backup Repository şirketlerin varolan depolama yatırımlarını değerlendirmesine imkan vererek harcamaları düşürür. Veeam aslında varolan depolamanın etkin kapasitesini en az yüzde 30 artırır. Bunu eskiden kalan yedekleme depolama ortamında kullanılmayan alanı kullanarak gerçekleştirir ve böylece tüm depolama harcamalarını da çarpıcı biçimde azaltır.
  • Performansı yükseltiyor: Bir görev içerisindeki Tam ve artımlı yedek dosyaları, ‘yedekleme dosyaları yerleştirme politikası’nı kullanarak farklı depolama ünitelerine atanır ve birden fazla cihazın I/O kapasitesi kullanılarak gelişmiş yedekleme ve kurtarma performansı elde edilir. Unlimited Scale-out Backup Repository daha düşük RTPO sağlar ve veri kaybı riskini de azaltır, dolayısıyla da şirketi güçlendirerek depolama kaynaklarının kullanımını en uygun hale getirir.

Buffington, BT dayanıklılığı ve çevikliğini artırma ihtiyacıyla depolama yükünü azaltma arasındaki çelişkinin karmaşa doğurduğunu ve BT altyapılarını kuranların sırtında bir yük haline geldiğini ekliyor: “Veeam’in yeni Unlimited Scale-out Backup Repository özelliği yedekleme hedef depolamasını sadeleştirerek bu yükleri sırtlarından indirmelerine yardım etmeli. Bunu yaparak temel depolama havuzlarını yönetmekten daha stratejik görevleri olan yedekleme ve sanallaştırma yöneticilerine esneklik sağlarken sonrasında yönetimini de kolaylaştırmalı.”

Veeam Availability Suite v9, 2015’in ileriki dönemlerinde piyasaya çıkacak.

Teknoloji Makaleleri