Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’deki 9 Bankanın Mobil Güvenlik Kalkanı KOBIL ’den

kobil globaltechmagazineTürkiye’deki 9 banka, mobil bankacılık uygulamaları için finans sektörüne BT güvenlik çözümleri sağlayan KOBIL’in AST çözümünü kullanarak müşterilerin işlemlerini güvence altına alıyor.

Dijital kimlik ve yüksek güvenlikli veri teknolojisi alanında endüstri lideri çözümler geliştiren Almanya merkezli şirket Kobil, banka ile müşteri arasındaki iletişimin interaktif, güvenilir ve bağlayıcı olmasını sağlayan m-Identity Application Security Technology (AST) çözümü ile 9 Türk bankasının mobil bankacılık hizmetlerinin güvenliğini sağlıyor.

KOBIL, AST çözümü ile bankaların web sitesine ya da mobil uygulamasına erişirken güvenli ve özgün bir tarayıcı istemcisi açarak, siber suçluların kullanıcıları banka sitesine benzeyen farklı ve zararlı bir siteye yönlendirmesini önlüyor. İki faktörlü kimlik doğrulama duvarıyla güvenliği perçinlenen sistem, akıllı kart ve müşteriye ait PIN’in birlikteliği ile güvenlik risklerini en aza indiriyor. iPhone, iPad, Android ve PC’lerde çalışabilen çözüm, güvenliği otomatik olarak sağlayarak son kullanıcının olası endişelerini de ortadan kaldırıyor. Ayrıca müşteriler; kamuya açık bilgisayarlardan, herhangi bir güvenlik duvarı barındırmayan tabletlerden ya da akıllı telefonlardan işlem yaparken siber saldırı riskiyle de karşılaşmıyor.

2015 yılının ikinci çeyreği itibariyle AST güvenlik sistemi ile koruma altına alınan 9 bankanın mobil bankacılık uygulamaları 1.700.000 kez indirilirken aktif kullanıcı sayısı 950 bine ulaştı. Geçen yıla kıyasla uygulamayı kullanan müşteri sayısı böylece yüzde 25 oranında artış gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirme de bulunan Kobil Türkiye Ülke Müdürü Ümit Yaşar Usta, “AST çözümümüz ile bankaların müşterilerine sunduğu mobil bankacılık hizmetlerini daha da güvenli hale getirmeye devam ediyoruz. Çift faktörlü kimlik doğrulamasını içeren güvenlik katmanlı bir yazılımla bankanın web sitelerinin ve mobil uygulamalarının güvenliğini daha da güçlendiriyoruz. Başta İsviçre ve Alman bankaları olmak üzere yurt dışındaki birçok finans kuruluşunun da tercih ettiği AST çözümümüzü Türkiye’de şu an dokuz banka kullanıyor. Bu sayıyı daha da artırmayı planlıyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri