Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Berner Kantonalbank, KOBIL Güvenlik Teknolojilerini Kullanacak

kobil globaltechmagazineİsviçre’nin önde gelen bankalarından Berner Kantonalbank (BEKB), Almanya merkezli Türk güvenlik şirketi KOBIL’in mobil bankacılık hizmetlerine girişte kullanılan çok faktörlü kimlik doğrulama platformu mIDentity teknolojisini online bankacılık hizmetlerinde kullanacak. KOBİL’in güvenlik platformu Bern’deki HP Enterprise Service Bankacılık Merkezi üzerinden sunulacak.

BEKB, mIDentity platformunu kullanarak KOBIL ile işbirliğine devam ediyor. Bankanın müşterileri şu an mIDentity USB çubuğu ile Worms’un sunduğu USB destekli güvenlik teknolojisini kullanıyor. Gelecekte ise müşteriler BEKB’nin mobil bankacılık hizmetine akıllı telefon uygulaması üzerinden ulaşabilecek. Yine yakında bankacılık işlemleri bu uygulama üzerinden imzalanabilecek. USB çubuğu ile aynı seviyede güvenlik sunacak olan uygulama, hiçbir ek donanıma ihtiyaç duymadan Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin (EBA) regülasyonlarını da karşılayacak.

KOBIL’in “mIDentity Güvenlik Platformu” birçok hizmeti bir arada sunan bir platform. Uygulamada çok faktörlü kimlik doğrulama ile güvenli giriş (Trusted Login) yapılabilirken güvenilir mesaj imzası (Trusted Message Sign) ile de bankacılık işlemleri imzalanabiliyor. Güvenilir giriş sayesinde yetki verilmiş üyeler, hizmet veya ağa çok faktörlü kimlik doğrulama yöntemi ile giriş yapabiliyor ve kimliğini tanımlayabiliyor. Güvenilir mesaj imzası ile de bankacılık işlemlerinin ve diğer gizli kalması gereken iletişimlerin mobil cihazlar üzerinden imzalanması mümkün hale geliyor. Çok faktörlü kimlik doğrulama dışında ayrıca bu platform ile iletişim kanalları şifrelenirken arka planda da güvenlik hizmetleri sunulmaya devam ediliyor.  Arka-yüz Akıllı Güvenlik Mesajlaşma Sunucusu (Smart Security Messaging Server – SSMS); uygulamayı, uygulamanın çalıştırıldığı cihazı ve kullanıcının bilgilerini kontrol ederek kullanıcının doğru kimliğini kesin olarak tespit ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan KOBIL CEO’su İsmet Koyun, BEKB’nin dijital bankacılık hizmetlerinde mIDentity Güvenlik Platformu’nu kullanması sayesinde mIDentity üzerinden çok daha fazla dijital bankacılık hizmeti sunabileceğini ifade etti. Sunulabilecek hizmetler içerisinde çağrı merkezi hizmetleri, müşteri ile iletişim veya gerçek zamanlı müşteri etkileşimi gibi hizmetler de olduğunu belirten Koyun, “Müşteriler sözleşmelerini online olarak imzalayabilir. Bankanın diğer iş ortakları ile birlikte kullanıcının güvenli bir şekilde giriş yapmasının yeterli olacağı geniş bir dijital ekosistem kurulabilir. Bu tarz hizmetler bankanın dijital hizmet portföyünü genişletmekle kalmayacak aynı zamanda banka ile müşteri arasındaki bağlılığı daha da artıracak. BEKG ile işbirliğimizin daha da genişleyerek artmasını umut ediyoruz. Bu işbirliğinde büyük bir gelecek görüyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri