Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Armut.com 4 Yılda Türkiye’nin Yeni İnternet Devi Oldu

armut globaltechmagazine2011 yılının Kasım ayında, Global Girişimcilik Haftası döneminde, Başak Taşpınar Değim ve Erol Değim’in hizmet sektörünü İnternet ortamına taşıma amacıyla başlattığı girişim armut.com, dördüncü yılında Türkiye’nin en büyük online pazar yerleri arasına girdi. 2015 yılının başından bu yana toplam 1 milyar TL’lik hizmet talebine ulaşan armut.com, 5 milyondan fazla sayfa gösterimiyle de kendi alanında lider konumda yer almasının yanında yeni girişimciler için de çok önemli bir örnek teşkil ediyor. armut.com’un kurucusu ve CEO’su Başak Taşpınar Değim, “Armut.com, Pazar yeri olarak çalışan Sahibinden, Gittigidiyor ve Yemeksepeti’nden sonra Türkiye’de 4. sırada, hizmet-servis odaklı çalışan Pazar yeri kategorisinde ise açık ara lider konumundayız” dedi.

Hizmet ihtiyacı olanlarla, alanında uzman çalışanları ve kuruluşları İnternet üzerinden buluşturan armut.com, hem İnternet trafiği hem de cirosal büyüklüğü ile dördüncü yaşında Türkiye’nin İnternet devleri arasına girdi. 2011 yılının Kasım ayında, Global Girişimcilik Haftası döneminde kurulan bir girişim olan armut.com, 2015 yılında yine Global Girişimcilik Haftası döneminde yıl başından bu yana toplam 1 milyar TL’lik hizmet talebine ulaştığını duyurdu. Kendi alanında bir rekora imza atan armut.com, rakipsiz olduğunu da ortaya koymuş oldu. Temizlik, boya ve nakliye başta olmak üzere yüzlerce kategoride %98’e varan müşteri memnuniyetine sahip olan armut.com trafik ve ziyaretçi sayılarında da önemli bir büyüklüğe ulaştı. Ayda 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan ve 5 milyondan fazla sayfa gösterimi olan armut.com hizmet almak ve vermek isteyenleri buluşturan pazar yerleri arasında Alexa verilerine göre 1. sırada yer alırken, pazar yerleri arasında ise 4. sırada bulunuyor.

armut.com’un kurucusu ve CEO’su Başak Taşpınar Değim, “Armut.com’u bundan 4 yıl önce Global Girişimcilik Haftası döneminde hayata geçirmiştik. Şimdi yine aynı dönemde geldiğimiz nokta bizce yeni girişimciler için de önemli bir örnek teşkil ediyor. Doğru fikir, doğru bir ekip ve doğru strateji armut.com’un başarsının üç temel dayanağı. 2013 yılında toplam 248 milyon TL, 2014’te ise 893 milyon TL’ye ulaşan hizmet talebini, 2015 yılı tamamlanmadan 1 milyar TL’ye taşıdık. Aylık trafiğimiz 1 milyonun üzerine çıkarken, sayfa gösterimimiz ise 5 milyonu geçiyor. Bu rakamlara bakıldığında Pazar yeri olarak çalışan Sahibinden, Gittigidiyor ve Yemeksepeti’nden sonra Türkiye’de 4. sırada, hizmet-servis odaklı çalışan Pazar yeri kategorisinde ise açık ara lider konumundayız. Türkiye’de on binlerce insanın hayatını kolaylaştırırken bir o kadar kişinin de iş ve gelir kaynağı olmayı sürdürüyoruz. Büyük bir kısmı İnternet dışında dönen bir sektörü online ortama taşıyarak herkes için çok büyük fırsatlar yaratıyoruz. Her ay yaklaşık 3000 yeni hizmet veren armut.com’a katılarak gelirlerini artırıyor. Yenilikçi ve insanların hayatını kolaylaştırıcı çözümlerimizi sunmaya devam ederek hızlı ve emin adımlarla büyümemizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Teknoloji Makaleleri