Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP Masaüstü İş İstasyonları İçin Yeni Depolama ve Soğutma Çözümlerini Duyurdu

HPZ23n HPHP Inc. SATA SSD’den 16 kat daha hızlı ve uygun fiyatta bir depolama çözümü ile birlikte güçlü HP Z iş istasyonları için sistem gürültüsünü düşürmeye yönelik devrim yaratacak bir ısı transfer çözümünü de duyurarak iş istasyonları için inovasyondaki yeteneğini bir kez daha sergiledi.

HP Z Turbo Drive Quad Pro, kullanıcılara büyük veri depolama rekabetinde gelişmiş performans, güvenilirlik ve hız sunuyor. HP Z Turbo Drive Quad Pro, inanılmaz performans hızı ile kullanıcıların büyük veri depolama konusundaki zorlukları aşmasını sağlayarak depolamadaki darboğazın aşılmasına olanak sağlıyor.

Z iş istasyonları, bir PCle x16 kartında, 4’e kadar süper hızlı HP Z Turbo Drive G2 modülü ile donatılabiliyor. Bu çözüm sayesinde ardışık performans hızı 9.0GB/s’ye kadar çıkabiliyor. Ayrıca,  HP Z Turbo Drive Quad Pro, bir güç kesintisi anında, verilerin bozulmadan kaydedilmesini sağlayan güç kaybı koruması özelliğine de sahip.

HP Z Turbo Drive Quad Pro; medya & eğlence, CAD, mimarlık, finans, sağlık, bilimsel yaratıcılık, petrol ve doğalgaz sondajı gibi işlem yükü fazla olan sanayilerdeki kısıtlamaları ortadan kaldıran HP Z440, Z640 ve Z840 iş istasyonları ile de kullanılabiliyor. 29 Eylül’de duyurulduğu gibi, HP Z240 Tower ve Z240 SFF iş istasyonları 2 adet Z Turbo Drive ile kullanılabiliyor.

HP Z Cooler ise en yoğun iş yüklemelerinde dahi, HP Z iş istasyonlarındaki sistem gürültüsünü düşürmek üzere tasarlanmış inovatif ultra sessiz bir soğutma çözümüdür. Bu çözüm, CPU fanının daha yavaş hızda dönmesini sağlayarak gürültüyü 10dBA’ya kadar azaltıyor. Böylece insan kulağının algıladığı sesler, önceki nesillerdekine kıyasla yarıya kadar azaltılmış oluyor. Gürültünün bu denli azaltılması HP’nin 3B buhar haznesi teknolojisi ve yenilikçi hex-fin tasarımı ile birleştirilmiş devrimsel nitelikteki ısı transfer çözümü ile sağlanıyor.

30 yıllık HP inovasyon ve güvenilirliği ile ortaya çıkarılmış zarif ve yalın bir çözüm olan HP Z Cooler, ısı pompaları ve tesisatını ortadan kaldırıyor. Bu soğutucu, kullanıcının dikkat dağınıklığını en aza indirerek verimliliği arttıran en sessiz çözümlerden birisidir. HP Z Cooler, HP Z440 ve Z840 ile birlikte satın alınabilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan HP Kurumsal ve Perakende Çözümler Satış Müdürü Emre Er yaptığı açıklamada, “HP, yıllar öne iş istasyonları için sıvı soğutma çözümlerini tanıtarak endüstriye yön verdi. Diğer firmalar bu çözümleri yeni kullanmaya başlamışken HP, daha az hareket eden parçalara sahip daha sessiz ve güvenliği arttırılmış, sonuç olarak daha verimli çalışma yerlerinin oluşturulmasını mümkün kılan yeni ve ileri soğutma teknolojisi ile bir kez daha endüstriye liderlik ediyor.’’ şeklinde konuştu.

Z Ailesinin Yeni Profesyonel Ekranları

HP Z22n ve HP Z23n ince çerçeveli IPS ekranlar, en az görsel bozulma ile büyüleyici bir görüntü sağlıyor. HP’nin üç kenarı en dar olan bu ekran panelleri üç yandan neredeyse kenarsız bir görüntü sunarken aynı zamanda fabrika ayarlı renk kalibrasyonu sayesinde projeler ile ekranlar arasında tutarlı renkleri mümkün kılıyor.

Kullanıcılar, 178 derece görüş açısı sağlayan IPS teknolojisiyle görsel olarak kusursuz görüntülerden yararlanıyor. Renk gamı ise (sRGB sırası ile yüzde 95 ve yüzde 96 oranlarında kalibre edilmiştir) optimum renk kalitesi sağlıyor. 

Erişilebilirlik

  • HP Z Turbo Drive Quad Pro, 256GB ve 512GB modüllerle toplamda 2TB’a kadar çıkabilen depolama alanıyla şu an satışta.
  • HP Z Cooler soğutmanın Ocak’ta satışa sunulması planlanıyor.
  • HP Z22n ve Z23n şu an satışta.

Teknoloji Makaleleri