Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yandex.Haritalar Uygulaması Tamamen Yenilendi

yandex yandex.haritalar globaltechmagazineYandex.Haritalar uygulaması yepyeni bir arayüzle ve kullanıcıların hayatlarını kolaylaştıran özelliklerle yenilendi. Yeni Yandex.Haritalar, sade arayüzü, sesli arama imkanı, panorama görüntüleri ile desteklenen rota takibi ve aradığınız yere gitmek için BiTaksi üzerinden taksi çağırma başta olmak üzere birçok yeni özellik ile artık çok daha kullanışlı ve hızlı.

Türkiye’de çok sayıda kullanıcının beğeniyle kullandığı Yandex.Haritalar’ın Android ve iOS uygulamaları yenilendi. Yeni güncelleme ile tamamen yepyeni bir tasarıma kavuşan Yandex.Haritalar, çok daha hızlı ve kullanışlı hale geldi. Kullanıcı arayüzü çok daha sade hale gelen Yandex.Haritalar’da artık ekranda fonksiyon butonları çok daha az yer kaplıyor, kullanıcının ekranda görmek istemediği butonlar ise kaldırılabiliyor. Bu sayede kullanıcılar ekranda haritanın daha büyük kısmını, daha rahat bir şekilde görebiliyorlar.

Yandex.Haritalar’dan BiTaksi Çağırın

Yandex.Haritalar yeni güncelleme ile birlikte mekan aramaları ve rota belirleme için yeni ve kullanışlı bir çok özelliğe kavuştu. Artık sesli olarak arama yapabilen kullanıcılar ayrıca aradıkları mekanın o anda açık olup olmadığını da görebiliyorlar. Aranan mekan ile ilgili bilgilerin bulunduğu ekranda panorama görüntüleri ve bulundukları yerden aranan mekana o andaki trafik durumuna göre ne kadar süre içinde varabilecekleri bilgisi görülebiliyor. Kullanıcılar bu ekrandan, aradıkları mekana gitmek için BiTaksi üzerinden taksi de çağırabiliyorlar.

Yandex.Haritalar üzerinde aradıkları mekanları favori listesine ekleyebilen kullanıcılar bu listeyi sahip olduğu tüm diğer cihazlardaki Yandex.Haritalar uygulamalarında da görebiliyor. Yandex.Haritalar uygulaması silinip, sonra tekrar yüklense bile, Yandex hesabıyla giriş yapan kullanıcıların favori mekan listesi silinmiyor.

Yandex.Haritalar’ın yeni sürümünde rota oluşturmak çok daha kolay bir hale geliyor. Kullanıcılar gitmek istedikleri yere ait en hızlı ve en kısa rotaları ekran üzerinde görüp seçebiliyor. Rota üzerinde ilerlerken, bir sonraki adımda ne yöne gidilmesi gerektiği belirtildiğinde o noktanın panorama görüntüsü de kullanıcıya gösteriliyor.

Teknoloji Makaleleri