Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Electronics, 2015 ATD Best Awards’dan Ödülle Döndü

samsung globaltechmagazineSamsung Electronics, dünya çapında yetenek geliştirmeye yönelik girişimleriyle, dünyanın bu alanda en önemli derneği olan ABD’li Association for Talent Development (ATD) tarafından düzenlenen 2015 ATD Best Awards’ta 3’üncülük ödülünün sahibi oldu.

2003’ten bu yana düzenlenen ATD Best Awards; yetenek geliştirme kültürü, eğitim uygulamaları, etkin ve yenilikçi eğitim programlarıyla öne çıkan organizasyonları ödüllendiriyor. Her yıl, hem özel sektör hem kamu sektöründe çok sayıda kurum ve kuruluşun yanı sıra sivil toplum örgütlerinin başvurduğu ödül için bu yıl başvuru yapan organizayonlardan 30’u ödüle layık görüldü.

Samsung, yetenek gelişimi alanındaki çalışmaları, yaratıcı ve yenilikçi öğrenme & gelişim programlarının yanı sıra küresel eğitim stratejileriyle ATD Best Awards ödüllerinden birinin sahibi oldu.

Kurumsal eğitim alanındaki en gurur verici ödüllerden biri olan ATD Best Award’a layık görülmüş olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Samsung Electronics Kurumsal İnsan Kaynakları Ekibi Başkan Yardımcısı Patrick Chung; “Çalışanlarımızın profesyonel olarak gelişmesine katkıda bulunan en iyi uygulamaları geliştirmeye devam edeceğiz. Onların yetenekleri geliştikçe, becerileriyle şirkete sağladıkları katkının da büyüyeceğine inanıyoruz.” dedi.

Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Meriç Tunç: “Amacımız, güçlüklere meydan okuyan, tutkulu yetenekler yaratmak”

Samsung olarak, yaratıcı düşünceyi ve farklı fikirleri benimseyen bir şirket kültürünü benimsediklerini belirten Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Meriç Tunç ise “Global ve yaratıcı fikirlere sahip, güçlüklere meydan okuyan tutkulu yetenekler yaratmak için -hazırlanan Samsung Öğrenme & Gelişim Programları ile çalışanların kendilerini gerçekleştirebilecekleri ortamı sunarak Samsung’u geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda Kore’de 40 yılı aşkın bir süredir, Türkiye’de ise 5 yıldır faaliyette olan Samsung Öğrenme & Gelişim Programları ile son 4 yıldır her yıl yönetim ekibinden 4-5 kişilik bir grup, liderlik eğitimleri için Kore’ye gidiyor ve kariyer yolculuklarında onlara yardımcı olan eğitimler alıyorlar.. Bu eğtimler sonrasında bugün orta ve üst düzey yöneticilik pozisyonlarına yükselen çalışanlarımızın terfisinde bu eğitimin etkisi oldu.” dedi.

Samsung’dan Çalışanlarına Harvard Eğitimi

Samsung Türkiye, Samsung Global tarafından düzenlenen eğitim programlarını Türkiye’de de hayata geçiriyor. Dünyanın en önemli eğitim kurumlarından biri olan Harvard ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, Samsung çalışanları yetkinlik gelişimlerine uygun eğitimlere online platformdan ücretsiz katılabiliyorlar.

Türkiye’de geliştirilen ve 2015’in ikinci yarısı itibariyle uygulanan Samsung Liderlik Yolculuğu liderlik gelişim programı hakkında da bilgi veren Meriç Tunç; “Samsung’da yöneticilerimizin kendilerini tanımaları ve hedefleri doğrultusunda kendilerini gerçekleştirme yolculuklarında ihtiyaç duydukları desteği ve ortamı onlara sunmaya gayret ediyoruz. Profesyonel bir yönetim danışmanı koordinasyonunda sürdürülen ve 5 modülden oluşan bu program sayesinde, yeteneklerimizi özgürlük ve esneklik tanıyan bir boyuta taşırken, insanların farklı fikirleri getirmesini destekliyor ve bu fikirleri gerçekleştirmelerini sağlayan bir ortamı yaratıyoruz.” şeklinde konuştu.

Teknoloji Makaleleri