Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung ve Red Hat’ten bellek yazılımı için iş birliği

samsung-globaltechmagazineGelişmiş bellek teknolojisinde dünya lideri Samsung ve açık kaynak çözümlerinde önde gelen kurumlardan Red Hat, yeni nesil bellek çözümlerine yönelik yazılım teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir iş birliği yaptıklarını duyurdu.

İş birliği kapsamında, entegre bellek donanımı ve yazılımı için geniş bir ekosistem oluşturulurken, NVMe SSD’ler, CXL bellek, hesaplamalı bellek/depolama (HBM-PIM, Akıllı SSD’ler) dahil olmak üzere bellek ve depolama ürünleri için açık kaynaklı yazılımların geliştirilmesine odaklanılacak.

Yapay zeka (AI), arttırılmış gerçeklik (AR) ve giderek büyüyen Metaverse evreni ile birlikte hayatımızdaki veriler katlanarak artıyor. Bu durum ise bellek tasarımında kökten değişikliklere yol açarken, en yeni donanım gelişmeleriyle uyumlu yazılım teknolojilerine olan gereksinimi beraberinde getiriyor.

İş birliği kapsamında Samsung Bellek Araştırma Bulutu (SMRC) da kullanıma açılıyor

Bu iş birliği ise Samsung’un bilişim teknolojileri (BT) pazarında açık kaynaklı yazılım şirketiyle yaptığı ilk iş birliği olarak öne çıkıyor. İş birliği kapsamında Samsung, iki şirketin yazılım çözümleri geliştirerek bunları doğrulamasına olanak sunacak Samsung Bellek Araştırma Bulutu’nu (SMRC) da kullanıma açacağını duyurdu.

Açık bir iş birliği merkezi olarak hizmet veren SMRC, müşterilere ve iş ortaklarına yeni yazılım ürünlerini bellek donanımı konusundaki en iyi kombinasyonlarla yapılandırma imkanı sunacak. Şirketler ayrıca, Linux Foundation gibi açık kaynaklı topluluklarda yer alacak. Böylece, yazılım teknolojilerinin Red Hat Enterprise Linux üzerinde ve diğer açık kaynaklı yazılım gruplarında tam desteğe sahip olması sağlanacak. Öte yandan Samsung, geleceğin BT sistemlerinde inovasyonu daha fazla teşvik etmek üzere geliştirdiği SMRC platformunu bu yılın ikinci yarısında kullanıma açmayı planlıyor.

BT endüstrisinden iş ortaklarımıza aramıza katılmaları için çağrıda bulunacağız

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve Bellek Uygulama Mühendisliği Ekibi Başkanı Yongcheol Bae, iş birliği ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Samsung ve Red Hat, iş birliği kapsamında daha güçlü bir bellek ekosistemi oluştururken, gelişen sunucu ve bellek donanımlarına paralel yeni bellek yazılım çözümleri geliştirecekler. Müşterilerimiz için daha fazla değer yaratmak ve yazılım-donanım, bellek ekosistemini genişletmek için BT endüstrisinden iş ortaklarımıza da aramıza katılmaları için çağrı yapacağız.”

Red Hat Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Asya Pasifik Başkanı Marjet Andriesse ise, “Bizi bekleyen veri merkezli çağa giderek yaklaşırken, bellek merkezli donanım ve yazılım mimarilerinin entegrasyonu giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu bağlamda, Red Hat olarak biz de Samsung ile yaptığımız bu iş birliğinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri