Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CommVault ve Laitek Klinik Veri Yönetimi İçin İşbirliğini Duyurdu

commvault laitek globaltechmagazineKurumsal veri koruma ve bilgi yönetiminde global bir lider olan Commvault (NASDAQ: CVLT) ile resim arşivleme ve iletişim sistemlerini yerine geçecek hızlı veri aktarma ve saklama servislerinde lider olan Laitek Inc., hastanelerin geniş kapsamlı bir veri yönetimi çözümü için giderek artan ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, klinik veri yönetimi çözümlerini birlikte geliştirip pazarlamak için çok yönlü stratejik bir işbirliğini duyurdular. Ayrıca işbirliğini daha güçlendirmek ve iş hedeflerinde uyum sağlayabilmek için Commvault, Laitek’e stratejik bir yatırım da yaptı.

Laitek’in veri aktarma uzmanlığı ile Commvault’un sağlık alanındaki veri koruma ve bilgi yönetimi özelliklerinin birleşmesiyle hastaneler, uzun vadede klinik verilerini kontrol altına alabilecek, onları yönetip koruyabilecekler.

29 Kasım – 4 Aralık tarihleri arasında Chicago, IL’de gerçekleştirilen Kuzey Amerika Radyoloji Topluluğu’nun 101. Bilimsel Kongresi ve Yıllık Toplantısı’nda yapıldı.

Hastaneler, işbirliğini artırıp hasta sonuçlarını daha iyileştirmek için gerekli veri depolama ve bilgi teknolojisi maliyetlerini düşürmeye çalışırlarken, tıbbi görüntüleme ve hasta kayıt sistemlerini modernleştirmek için artan bir baskıyla da karşı karşıyalar. Satın alınabilir sağlık hizmetlerine erişebilen insan sayısındaki son artışlar ve endüstrinin bütün hasta bilgilerini elektronik ortama taşıma konusundaki değişimi, böylece de hasta verileri, görüntüleri ve kayıtlarının tutulması, korunması ve etkin, güvenli bir şekilde kurtarılabilmesi için büyük bir değişim yaşanması nedeniyle elektronik medikal veriler hacimsel olarak patlama derecesinde artıyor.

Commvault ve Laitek arasındaki yeni stratejik iş ortaklığı, güvenli, doğal PACS verilerini, üreticiden bağımsızlığı ve uzun vadeli erişimi sağlayabilen veri yönetim sistemlerinin, kurum çapında kurulmasını isteyen sağlık sistemlerinin karşılaştığı zorlukları gidermeyi hedefliyor. İş ortaklığı, sağlık teknolojisi endüstrisi açısından eşsiz bir konumda: veri koruma ve yönetimindeki denenmiş uzmanlık, her boyuttaki sağlık merkezleri için sunulan hızlı veri aktarma, depolama sistemleri, yazılım ve servislerindeki öncü yenilikçilik ve deneyim ile birleştiriliyor.

Laitek’in Kurucusu ve Başkanı Fred M. Behlen, “Sağlık hizmeti verenler, eski sistemlerin ötesine bakıyorlar – gittikçe artan bir şekilde klinik uygulama sistemlerinin çeşitli ve değişen bir karışımını destekleyen, geniş kapsamlı bir veri yönetimi istiyorlar. Laitek ve Commvault işbirliği, hastane sistemlerinin kurumsal veri yönetimi ihtiyaçlarını hızla ve güvenli bir şekilde karşılamalarına izin verecektir. PACS veri aktarımı alanında yıllardır kazandığımız deneyimimiz, Commvault’un veri korumadaki tamamlayıcı özellikleri ile birleştiğinde, bugün sağlık hizmeti verenlerin veri yönetimi gereksinimlerini karşılayacak güçlü çözümler ortaya çıkaracaktır” dedi.

Commvault Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su N. Robert Hammer ise, “Her iki şirketin, bütüncü bir veri yönetimi yaklaşımı yoluyla maliyetleri önemli ölçüde düşürmek ve hasta kayıtlarına kolay ve güvenli bir erişim sağlamak için tasarlanmış olan açık, üreticiye bağlı olmayan ve daha hızlı veri aktarımına odaklanması ile, Commvault ve Laitek arasındaki iş ortaklığı, başarı için ideal olarak bugünkü medikal görüntüleme pazarında konumlanmıştır. Commvault’un Laitek ile ortak çözümü, tıbbi veri arşivleme pazarını dönüştürecek ve sağlık kurumlarının başka üreticilerden elde edemeyeceği eşsiz bir değeri onlara sağlayacaktır. Laitek ile olan işbirliğimizin aynı zamanda bu pazarda oldukça sinerjik büyüme fırsatları sağlaması bekleniyor” dedi.

Bir geliştirme ve OEM (orijinal ekipman üretimi) anlaşması çerçevesinde iki şirket, Commvault’un yakın zamanda sunduğu yazılım platform üzerine oluşturulmuş, sınıfının en iyisi veri yönetimi özelliklerini sağlayan bir medikal yönetim çözümü sağlarken, hızlı, açık ve uygun maliyetli veri aktarımı için de Laitek’in Semperdata™ platformunu kullanacaklar. Ortak çözüm, başlangıçta eski, yüksek maliyetli PACS sistemlerini hedefleyecek ve sonra kaynağı, uygulaması ve depolaması üreticiden bağımsız olan tam teşekkülü medikal bir veri arşivi platformuna dönüşecek. Her iki platformun açık ve üreticiden bağımsız yapısı, müşteriye gerçekten üreticiden bağımsız bir arşiv çözümü sağlayacak. Çözümün 2016’nın ilk yarısında pazara sunulması bekleniyor.

Commvault ve Laitek ortak çözümü pazara, Commvault markası altında sunacaklar. Laitek, Commvault ürünlerini sağlık pazarında yaygınlaştırmak için satış, pazarlama, veri aktarma servislerini ve teknik desteği sağlayacak. Şu anki Laitek müşterileri, Commvault entegre çözümler portföyünde bulunan geniş veri koruma ve bilgi yönetimi özelliklerine daha kolay erişmekten kazançlı çıkacaklar, Laitek iş ortakları ise, Laitek’in Commvault ile müşteri tabanının genişlemesi sayesinde daha fazla fırsat elde edeceklerdir. İş ortaklığı, Commvault’un hastane, sigorta, ödeme işleme ve ilaç – yaşam bilimleri sektörlerinde var olan sağlık müşterileri tabanına dayanan sağlık işini canlandıracaktır. İlişkili başka bir duyuru ile de Commvault, dünyanın en büyük veri odaklı Klinik Araştırma Organizasyonu olan Quanticate’e bulut teknolojisine doğru yol alırken, mevzuata uyum ve veri koruma sorunlarını daha iyi giderme konusunda nasıl yardım edeceğini de ana hatlarıyla anlattı.

Teknoloji Makaleleri