Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

DenizBank’ın iş süreçleri Commvault çözümleriyle yüzde 42 hızlandı

commvault-globaltechmagazineCommvault, bankacılık sektöründe veri depolama ve yönetim süreçlerini tek bir arayüzde topluyor.

Commvault, 12 yıldır sürdürdüğü işbirliği ile şube ve internette günlük 1 milyon 274 bin işlemin gerçekleştiği DenizBank’ın ihtiyaçlarına özel geliştirdiği veri depolama, yönetim ve e-posta arşivleme çözümleriyle Banka’nın iş süreçlerini yüzde 42 hızlandırdı. DenizBank’ın veri kurtarma süreçlerine de yüzde 74 hız kazandıran Commvault, veri depolama ve yönetimi için yıllık BT alt yapı harcamasını ise yüzde 30 düşürdü.

Tüm sektörlerin en önemli sermayesi olarak kabul edilen veri için yedekleme, kurtarma, arşivleme ve bulut alanında geliştirdiği benzersiz çözümlerle sektörde küresel liderliğe ulaşan Commvault, müşteri beklentileri ve gelecek ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığı inovatif projelerle bankacılık sektöründe de kurumlara birçok alanda değer yaratmaya devam ediyor.

Commvault, bankacılık sektöründeki 20 yıllık bilgi birikimini inovasyon ve teknoloji gücüyle birleştiren sektörün öncü ismi DenizBank’a 12 yıldır sağladığı hizmetlerle kurumun iş süreçlerindeki performans artışına katkı sunuyor. 2006 yılından günümüze DenizBank Intertech’in çözüm ortağı olan Commvault, kurumsal veri koruma ve e-postaların arşivlenmesi konusundaki ihtiyaçlarına kurumsal ve koruma platformu çözümleriyle yanıt veriyor.

Bankacılık sektörünün yıllık veri artışı yüzde 40

Bankacılık sektörünün son 10 yılda özellikle teknoloji ve dijital alanda ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirten Commvault Bölge Direktörü Shady Saba; “Türkiye’de geliştirilen uygulamalar, müşteriye sağlanan deneyim, birçok Avrupalı rakibi geride bıraktı. Geçmiş 10 yılda dijital bankacılığın yaygınlaşması üzerine evrim niteliğinde çalışmaları hayata geçiren sektör; önümüzdeki 10 yıl IoT, yapay zeka ve Blockchain teknolojileri üzerine yeni açılımlar üzerine çalışacak. Tabii bu süreçte müşteri istekleri ve ihtiyaçları da bekleme ya da gecikme olmaksızın çözüme kavuşturulacak. Bunun en basit örneği ise veriye erişim. Teknolojiyle doğan yeni nesil, bankacılık sektörünün sunduğu dijital çözümlere hızla adapte oluyor ve farklı alanlarda hizmetler için talepte bulunuyor. Sektör de daha fazla fayda sağlayabilmek adına birçok koldan çalışmalar yürütüp hayata geçiriyor. Bu süreçte veri havuzları sürekli olarak doluyor. Bulut depolama, mobil cihazlar, hizmet olarak kullanıcılara sunulan yazılım uygulamaları, açık kaynaklı yenilikler, müşterilerin yükselen işlem hacmi bir yılda neredeyse yüzde 40’lara varan veri artışı yaşatıyor” dedi.

Tüm karmaşık süreçler tek arayüzde yönetiliyor

Sektörün iki dev isminin 12 yıllık işbirliği kapsamında da bilgi paylaşan Saba; “Türkiye’deki bankacılık alanında en uzun soluklu işbirliğimizi DenizBank ile yürütüyoruz. Hayata geçirdiği teknolojik yeniliklerle bankacılık işlemini herkes için kolay ve erişilebilir kılan DenizBank’ın altyapısında bulunan tüm fiziksel ve sanal sunucuların yedeklenmesi, herhangi bir donanım bağımlılığı olmadan bu sürecin gerçekleştirilmesine ek olarak yaklaşık 20 binin üzerinde son kullanıcının e-postaları arşivlenmekte. Tüm bu karmaşık süreçleri tek bir arayüz altında yönetip, kurum bünyesinde iş kaynağının zaman yönetimi ve ek yatırım konusunda ciddi anlamda tasarruf sağladık. Bu kazançlar yanında Commvault çözümü kullandığı tekilleştirme algoritması sayesinde veri merkezi içerisinde kullanılan donanım parkurundan da önemli bir tasarruf gerçekleştirildi. Arşivleme çözümlerinde yapılan esneklikleri ile son kullanıcıların e-posta kullanım alışkanlıklarını değişmeden kurumsal e-postaların yaşlandırılması ve arşivlenme işlemleri hayata geçirildi. Banka bünyesinde bulunan 5 bin sunucunun kurum içindeki tüm iş birimlerinin uygulamalarını kesintisiz hizmet verebilir durumda tutup, sunucu verilerinin Commvault çözümü ile yedeklenmesini sağlanıyor” dedi.

Otomasyon, geniş fırsatlar sunuyor

Commvault ile veri depolama, yönetimi, korunması ve arşivleme alanında yapılan işbirliği ile kurum ve müşteri nezdinde sağlanan katma değer konusunda DenizBank Intertech Altyapı ve Sistem Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Aydın şöyle konuştu; “Her yıl yaklaşık yüzde 40 büyüyen verinin, Finansal Kurumsal standartlarında korunması için Commvault çözümlerini tüm bileşenleri ile kullanıyoruz. Tek bir noktadan yedekleme, e-posta arşivleme işlemlerini karmaşıklıktan uzak bir şekilde yönetiyoruz. Çok değerli insan kaynağımız olan çalışma arkadaşlarımız araştırma, geliştirme ve verinin daha etkin kullanılması konularında bizlere yardımcı oluyor. Dijitalleşme, mümkün olan her noktada otomasyonu ve digital entegrasyonu basit bir şekilde uygulamamız konusunda bizi yönlendiriyor. Hayat artık her zamankinden daha hızlı ilerliyor. İşlerin otomasyonu bizlere kendimizi geliştirme yönünde geniş fırsatlar sunuyor. Ekibimiz daha vizyoner çözümler ve proaktif aksiyonlara odaklanıyor. Her alanda olduğu gibi basit yapılar işin temeli. Veri Yönetimi alanında da tek platform çözüm bizim doğru kararlarımızdan birisi oldu.”

Yıllık veri yatırım giderini yüzde 50 düşürüyoruz

Bankacılık sektörünün günümüz ve gelecek ihtiyaçları doğrultusunda her yıl büyük yatırımları hayata geçirdiğini dile getiren Shady Saba şöyle konuştu; “Commvault olarak küresel alandaki tecrübemizi Türkiye’de başta bankacılık olmak üzere tüm sektörlerle paylaşmaktan; yenilikçi çözüm sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sektör ve kurum özelinde geliştirdiğimiz çözümler sayesinde veri altyapısı, yazılım, hizmetler ve uyumluluk konularında yıllık harcamaları yüzde 40’lara kadar düşürebiliyoruz. Bulut, yedekleme, keşif, raporlama, komut dosyaları arasında haftalık iş gücü yönetimini yüzde 47’lere kadar düşürebiliyoruz. Yine hayata geçirdiğimiz çözümlerle planlanamayan kesinti sürelerini yüzde 55’e kadar azaltıp; veri kurtarma sürelerini yüzde 80’lere kadar iyileştirebiliyoruz. Artan veriyle birlikte yeni yapılan BT yatırımları ve günümüzde en sık karşılaştığımız uyumluluk hatalarının yanı sıra veri hırsızlığı konusunda da güçlü çözümlerimiz sayesinde tehlikeleri 70’in üzerinde iyileştiriyoruz. Bu sayede bankacılık alanındaki veri altyapısı, veri yönetimi harcamaları, yıllık BT giderlerini yüzde 50’lere kadar düşürebiliyoruz.”

Teknoloji Makaleleri