Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

PepsiCo’nun İnsan Kaynakları Stratejileri Ümran Beba’ya Emanet

Umran Beba PepsiCoPepsiCo’da 21 yıldan bu yana farklı görevler üstlenen Ümran Beba, PepsiCo İnsan Kaynakları Yönetim Hizmetleri ve Operasyonları Başkanı pozisyonuna getirildi. Atandığı yeni görevine, yeni yılın şubat ayı itibariyle başlayacak olan Beba’nın görevi PepsiCo’nun faaliyette olduğu tüm ülkeleri kapsayacak.

PepsiCo’daki kariyerine 21 yıl önce Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başlayan Ümran Beba, gösterdiği başarılı çalışmalar nedeniyle 2016 yılının şubat ayı itibariyle PepsiCo İnsan Kaynakları Yönetim Hizmetleri ve Operasyonları Başkanı olarak atandı. Son olarak şirketin Asya, Ortadoğu ve Afrika (AMEA) Bölgesi İnsan Kaynakları Başkanlığı’nı üstlenen Beba’nın görevi PepsiCo’nun faaliyette olduğu tüm ülkeleri kapsayacak. PepsiCo’nun dünya çapında 200 ülkede 271 bin çalışanı bulunuyor. Beba ise yeni süreçte, PepsiCo’nun dünya merkez ofisi olan New York, Purchase’da yerleşik olacak.

Türkiye’de ve dünyada ilham veren iş kadınlarından biri olarak gösterilen Ümran Beba, yeni görevinde insan kaynakları sistem ve süreçlerinin global olarak standardizasyonunda en yetkili isim olacak. Beba, bu görev tanımına ek olarak, insan kaynakları sistemlerinin sürekli yenilenmesi ve iyileştirilmesinde de birinci derecede söz sahibi olacak.

PepsiCo’nun yeni stratejileri Ümran Beba’ya emanet

Yeni dönemde, PepsiCo’nun kurmayı amaçladığı “İnsan Kaynakları Profesyonel Hizmetler Grubu”nun liderliğini de Ümran Beba üstlenecek. Bu hedefleri gerçekleştirirken, Performans Yönetimi Süreci, Organizasyonel Memnuniyet ve Proje Yönetimi Ofisi dahil olmak üzere temel insan kaynakları süreçlerinde koordinasyon, entegrasyon ve yalınlığın sağlanması hedefleniyor.

Robert Kolej mezunu olan Ümran Beba, Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede işletme master’ı yaptı. İş hayatına 1986 yılında başlayan Beba, PepsiCo Türkiye Yiyecek Bölümü’ne geçmeden önce Baser-Colgate firmasında 6.5 yıl marka müdürlüğünden pazarlama direktörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. PepsiCo’daki kariyerine 1994 yılında Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başlayan Beba, şirketin İnsan Kaynakları ve Ticari Bölüm Direktörlüklerini de yürüttükten sonra 2001 yılında Genel Müdür oldu. 2004 yılında Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Ümran Beba, PepsiCo’nun Suriye ve Irak pazarlarına girişinde önemli katkılarda bulundu ve bu ülkelerdeki işletmelerin büyütülmesinde olağanüstü sonuçlar elde edilmesini sağladı.

Asya Pasifik Bölgesi’ne Ümran Beba döneminde ödül

Beba, 2009 yılında ise PepsiCo Güneydoğu Avrupa Bölgesi Başkanı olarak görev yapmaya başladı ve 2010 yılında Asya Pasifik Bölgesi Başkanı görevine getiridi. 2013 yılında, şirketin AMEA Bölgesi İnsan Kaynakları Başkanı pozisyonuna atandı. PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Ümran Beba döneminde “Kadınlar İçin En iyi Şirket” ödülüne layık görüldü. 2012 yılında ise Ümran Beba, PepsiCo’nun en yüksek liderlik derecesi onur ödülü olan Global Steve Reinemund Çeşitlilik ve Dahil Etme Liderlik Ödülü’nün sahibi oldu.

Teknoloji Makaleleri