Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Başarılı Olabilmenin Yolu, Doğru İş Birlikteliklerini Hayata Geçirebilmektir

Pepsico EMC Netcore Avnet GlobaltechmagazinePepsiCo Türkiye’de Compute Lead olarak görev yapan Haluk Anlar, NetCore ile birlikte hayata geçirilen ve EMC’nin VNX ürünleri konumlandırılan proje ile yakalamış oldukları başarıyı değerlendirdi.

“PepsiCo olarak her zaman yeni teknolojilerin takipçisiyiz ve yeni teknolojileri yapımıza uygulama konusunda esnek bir yaklaşımımız var. Ancak elbette ki her yenilik bir adaptasyonu ve değişim yönetimini gerektiriyor.

Bunu bir kurum kültürü haline getirmek adına, sahip olduğumuz bu inovasyon bilinci ile yenilikleri takip eden, yapımıza uygun olanları belirleyen, ihtiyaç noktalarına adapte eden ve onaylayan bir global birimimiz mevcut. Bizler de ürün seçimlerimizi bu birimin hazırlayıp yayınladığı onaylı ürün listesinden yapmaya gayret ediyoruz. Bu sayede PepsiCo genelinde homojen ve teknolojik açıdan yeni alt yapıların sağlanması mümkün oluyor.

PepsiCo Türkiye’ye teknoloji bakımından baktığımızda yaklaşık 1700 son kullanıcıya 100 kadar sunucu ve 300 TB civarında block ve file veri depolama alanı ile hizmet veriyoruz. Yapımızda pek çok farklı dosya sistemlerinin yanı sıra bizim için kritik olan, yüksek I/O gereksinimli ERP sistemimiz ve buna entegre çalışan depo yönetim sistemi gibi iş uygulamalarımız mevcut.

Son dönemde bu sistemlerimizin çalıştığı platformlarda, gelişen ve artan iş hacmimiz nedeniyle yenilenme ve yükseltme ihtiyacı doğdu. Bu noktada hem iş ortağımız NetCore’un ihtiyaçlarımız doğrultusunda en doğru çözüm olarak bizlere önerdiği, hem de bahsetmiş olduğum PepsiCo global birimimizin onayladığı EMC çözümleri ile veri depolama sistemlerimizi yenileme çalışmasına başladık.

Projemiz, kapasite olarak yakın zamanda ihtiyaçlarımıza yetersiz kalabilecek olan eski depolama birimlerimizi yenileme ve bunun yanı sıra farklı lokasyonlarda olan bu cihazları en verimli şekilde konsolide etme üzerine kuruldu. Tercihimizi iş ortağımız olarak NetCore’dan ve veri depolama sistemleri olarak EMC’den yana kullandık ve projenin sonunda geldiğimiz noktadan tamamıyla memnunuz. Proje kapsamında Merkez Ofis ve 3 Üretim Lokasyonumuz EMC VNX ürünleri ile yenilendi, eski sistemlerdeki tüm datamız yeni sistemlere başarılı bir şekilde taşınarak konsolide edildi ve oluşturulan yeni replikasyon yapısı ile güvenli ve hızlı bir ortam elde edildi.

2016 yılı için de PepsiCo Türkiye olarak bu projeye dahil edilmemiş farklı 3 Üretim Lokasyonumuzu daha EMC ürünleri ile yenilemek ve bu performanslı ve güvenli yapıyı büyütmek niyetindeyiz.”

NetCore Bilişim Kıdemli Müşteri Yöneticisi Filiz Kayacıklıoğlu:

“NetCore olarak, iş ortağı olduğumuz dünya lideri teknoloji üreticilerinin ürünleri ile müşterilerimize katma değerli çözümler sunuyoruz. Gerek proje bazlı gerekse uçtan uca sağladığımız çözümlerde, toplam sahip olma maliyetlerinin düşürüldüğü, günümüz teknoloji dünyası için kritik olan performans, verimlilik, güvenilirlik, ölçeklenebilirlik gibi ihtiyaçların optimum şekilde karşılandığı topolojiler oluşturmaktayız.

PepsiCo Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz projede, kurum bünyesinde merkez ve uzak lokasyonlarda bulunan ve teknolojisinin yükseltilme zamanı gelmiş mevcut veri depolama sistemleri EMC’nin performansı ve güvenilirliği bir arada sunan VNX sistemleri ile değiştirilmiştir. Oluşturulan yeni mimari ile kapasite ve performans artışı yakalanmasının yanısıra, konsolidasyon sağlanmış ayrıca kurulan yedekli yapıda dataların optimum şekilde replikasyonu tasarlanmıştır.

Bu geçiş ile PepsiCO Türkiye, kurumlarının Global’de standardize ettiği ve tüm lokasyonları için hedeflediği yüksek standartlara ulaşmıştır. Eski sistemlerden yeni sistemlere geçiş  aşaması da, hem NetCore’un hem de PepsiCo’nun yetkin ve donanımlı teknik ekipleri ile kesintisiz ve başarılı şekilde gerçekleştirilmiştir.”

EMC Kanal Satış Yöneticisi Onur Çavdar:

“NetCore ve Avnet ile güzel bir iş birlikteligini hayata geçirdik. Bu proje bizim için önemli bir projeydi. PepsiCo, sektöründe önde gelen ve sektördeki diğer firmalara yön veren firmaların başında geliyor.

İş ortağımız NetCore ile PepsiCo’nun mevcut ve geleceğe yönelik beklentilerini detaylı biçimde analiz ederek, kesintisiz, sürekli çalışabilen ve ileride olacak büyüme ihtiyacını karşılayacak şekilde bir çözüm sunduk.

Müşterilerin iş ortaklarımızdan bekledikleri, sadece onlara teknik destek sağlaması değil, aynı zamanda onlara birşeyler katabilmesi. Bu noktada projedeki en büyük gücümüz iş ortağımızdı. NetCore, bilgi seviyesi ve yetkinliği bakımından en üst seviyedeki iş ortaklarımızdan bir tanesi. Başarılı bir biçimde başlayan iş ortaklığımızın uzun yıllara dayanan güvenilir ve katma değerli bir biçimde sürmesi için EMC olarak her türlü desteği sağlıyor olacağız.”

Avnet EMC & VCE Satış Müdürü-Turgay Uludağ:

Avnet olarak katma değerli distribütörlük iş modelimiz ile müşteri ihtiyaçlarını belirlemek ve en doğru çözümleri konumlandırmak bizler için çok önemli. İş sonuçlarını değerlendirdiğimizde, müşterimizin memnuniyeti bu konuda profesyonelliğimizin bir göstergesi oldu.

Projede EMC, iş ortağımız Netcore ve Avnet olarak birlikte çalışmanın sinerjisi ile başarıyı yakaladık. Önümüzdeki dönemde de birlikte birçok verimli proje gerçekleştireceğimize inanıyoruz.

Teknoloji Makaleleri