Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Erişilebilirlik Alanında CES En İyi İnovasyon Ödülünü Kazandı

samsung globaltechmagazineSamsung Electronics, Las Vegas’ta düzenlenecek CES’te sergilenecek yeni Akıllı TV’lerinden biri için Erişilebilir Teknoloji kategorisinde CES 2016 En İyi İnovasyon Ödülünü kazandığını duyurdu. Her yıl düzenlenen CES İnovasyon Ödülleri, tüketici teknolojisi alanında olağanüstü tasarımları ve mühendislikleri onurlandırarak, kazanan ürünleri herkesin deneyimlemesi için canlı olarak CES İnovasyon Ödülleri Vitrini’nde sergiliyor.

Samsung Electronics Görüntü Sistemleri Birimi Başkan Yardımcısı John Ryu, “Mümkün olan en iyi resim kalitesini sunan ve tüm tüketiciler için erişilebilir olan bir televizyon tasarlamak, tüm SUHD ve Akıllı TV modellerimiz ile başarmayı çalıştığımız en önemli konuların başında geliyor ” dedi. Ryu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Akıllı TV’mizin CES İnovasyon Ödülleri ile sınıfının en iyisi erişilebilirliği sunduğu için takdir edilmesinden onur duyuyoruz. Tüm tüketicilerin mümkün olan en iyi TV seyretme deneyimini yaşamasına olanak tanıyacak yeni yollar sunmaya devam edeceğiz.”

Sesli Yönlendirme: Daha Rahat Bir Kullanıcı Deneyimi

Samsung’un Sesli Yönlendirme özelliği, kurulum, İnternet’te gezinme ve tipik olarak sadece ekranda gösterilen diğer adımlar dahil bir dizi TV işlevinin kullanımını kolaylaştırıyor. Normal iletişim sesini kullanarak insanlar kolaylıkla örneğin gelecek programları kaydetmek ve çeşitli Akıllı TV uygulamalarını yönetmek ve gösterim zamanları ve program başlıkları gibi bilgileri talep etmek için TV ile kolayca etkileşimde olabilir.

Yüksek ve Net Ses: Ses Netliğinde İyileştirme

Samsung Akıllı TV’nin Yüksek Ses işlevi, ses netliğini daha da artırmak üzere yüksek frekanslı sesleri iyileştirebilir. Bir diğer Net Ses işlevi de TV’deki seslerin frekansını ayarlayarak konuşmaların duyulmasını daha da kolaylaştırıyor. Ayrıca yeni akıllı TV, grafiksel kullanıcı arayüzü, önceki modellerin iki katı kontrast ile daha iyi genel ekran okunabilirliği sunuyor.

İyi Tasarım, Erişilebilir Tasarımdır

Samsung’un gelişmiş ama bir o kadar da sezgisel işlevselliği ve yeni erişilebilirlik özellikleri ile TV teknolojisini sürekli olarak değiştirme gücü, tüm tüketiciler için iyileştirilmiş bir TV izleme deneyimi sağlamaya yardım ediyor. Sesli Yönlendirme, Yüksek ve Net Ses işlevleri de herkesin kullanması için basit ve kolay olacak şekilde tasarlandı.

Teknoloji Makaleleri