Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2. UXistanbul Uluslararası Konferansı 23 Şubat’ta Başlıyor

UXistanbulDijital dönüşüm hızla sürerken, kullanıcı odaklılık da kurum kültürünün bir parçası hâline geliyor. Bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası UXistanbul konferansında dünyanın lider şirketlerinden birçok ünlü kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik uzmanı buluşacak.

İş dünyası artık yazılımlar üzerinden dönüyor ve kullanılan yazılımların birçoğu müşterilerin de karşısına çıkıyor. İster bir mobil uygulama ister bir internet sitesi olsun, müşteriler artık şirket yazılımlarının kullanıcıları durumuna geldiler. Şirketlerin dijital dünyada müşterileri ile temas noktaları haline gelen yazılımların kullanıcılar üzerinde bıraktıkları deneyim artık doğrudan kurum kültürünün bir parçasına dönüştü.

Bu yıl 23 Şubat 2016 Salı günü İstanbul Dedeman otelinde ikincisi gerçekleştirilecek uluslararası UXistanbul konferansında keynote konuşmacıları, panel ve workshoplar ile kullanıcı deneyimi alanındaki en son trendler, en başarılı ve en başarısız örnekler ile işin püf noktaları paylaşılacak.

DÜNYA DEVLERİ KONUŞMACI OLARAK GELİYOR

Keynote konuşmacıları arasında Facebook Ürün Tasarım Yöneticisi Jonah Jones, video uygulamaları geliştirirken öğrendiklerinden bahsedecek. İngiltere Hükümeti Kıdemli Kullanıcı Araştırmacısı Robin Diamond ise, bütünsel olarak mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmak için kullandıkları çapraz kanal stratejilerini anlatacak. Adobe Mobil Başkanı Thomas Balduff, dijital dönüşümde mobil platformların nasıl bir katalizör görevi gördüğünü açıklayacak. Keynote konuşmacılarına dahil olarak ayrıca Usablenet Kullanıcı Deneyimi Araştırma Başkanı Leah Ryz ve Valsplat Kıdemli Kullanıcı Deneyimi Uzmanı Stijn Nieuwendijk de katılacak.

Konferans programına dahil edilen ve UXservices’den Pınar Cinali tarafından moderatörlüğü yapılan panelde ise şirketlerin sürdürülebilir kullanıcı deneyimi stratejilerine nereden başlamaları gerektiği ve iyi bir kullanıcı deneyiminin kullanıcı tabanlı olarak nasıl tasarlanacağı tartışılacak. Panele Intertech Müşteri Kullanıcı Deneyimi ve Standardizasyon Yöneticisi Ceyda Güzel, Garanti Teknoloji Kıdemli Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı Ömer Arı, Arçelik A.Ş. Kıdemli Kullanıcı Deneyimi ve Endüstriyel Tasarımcı Özgür Mutlu Öz ve TÜBİTAK Proje Yöneticisi Yavuz İnal katılacak.

UXİSTANBUL’DA 5 ÜCRETSİZ WORKSHOP

UXistanbul konferansında ayrıca katılımcılara ücretsiz olan beş workshop’a da yer verilecek. FutureBright Yönetici Ortağı Akan Abdula’nın gerçekleştireceği Davranışsal Ekonomiler workshop’unda davranışsal bilimlerin bize öğrettiklerini ve müşterilerin irrasyonel kararlarının nasıl daha tahmin edilebilir şablonlara oturtulabileceği anlatılacak. Pharos Digital CEO’su Emrah Fakir tarafından uygulanacak workshop’ta ise yerel ve global örnekler ile oyunlaştırmanın (Gamification) püf noktaları ve kullanım alanları gösterilecek. Sogla Sosyal Girişimcisi Göksel Gürsel, gündelik sosyal sorunların empati ile çözümü, katılımcı yardımı ile ortak tasarım süreçleri ve tasarım çözümlerinin adaptasyonu konularını kendi workshop’ında işleyecek.

Konferans programı ve workshoplar hakkında daha detaylı bilgileri http://uxistanbul.org/ adresinden edinebilirsiniz.

Teknoloji Makaleleri