Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Autodesk Forge Girişimi ile Üretimin Geleceğini Şekillendiriyor

autodesk forge globaltechmagazineAutodesk, hizmet, eğitim ve 100 milyon dolarlık bir yatırım fonundan oluşan yeni Forge Girişimi ile üretimin geleceğinin şekillendirilmesine yeni bir destek veriyor.

Autodesk, üretimin geleceğini şekillendirmek ve ürünlerin yeni yöntemlerle üretilmesine destek olmak üzere bulut bağlantılı ekosistemi hızlandırmak için “Forge” adlı yeni girişimini duyurdu. Forge girişimi; gelecekte ürünlerin tasarım, üretim ve kullanımına yön verecek yenilikçi teknolojilerin üretilmesine yardımcı olmak amacıyla Hizmet olarak Platform (PaaS), güçlü bir geliştirici programı ve 100 milyon dolarlık bir yatırım fonundan oluşuyor. Forge Girişimi ile Autodesk, fırsatları genişletmek üzere geliştirici ve mucitlerle ortaklık kurarak gelecek nesil ürünlerin tasarım, üretim ve kullanımı için gerekli bütün adımları birleştirecek. 

Kodla, Topluluk Oluştur, Yarat

  • Hizmet Olarak Platform (PaaS): Forge Platformu; erken safha tasarım, mühendislik, görselleştirme, işbirliği, üretim ve operasyonu kapsayan bir dizi bulut hizmetinden oluşuyor. Açık yazılım programlama ara yüzleri (API) ve yazılım geliştirme kitleri her türlü yazılım geliştiricinin bulut tabanlı sezgisel uygulamalar, hizmetler ve deneyimler yaratmasına olanak sağlıyor.
  • Geliştirici Programı: Forge Geliştirici Programı; bulut geliştirici topluluğunu bir araya getirmenin yanı sıra onlara eğitimler, kaynaklar ve destek sunuyor. Program dahilinde ayrıca 13 Haziran 2015 haftasında ilk kez düzenlenecek Forge Geliştirici Konferansı da organize edilecek.
  • Yatırım Fonu: Forge Fonu, geliştirici ekosistemini desteklemek amacıyla önümüzdeki yıllarda Forge Platformu üzerinde ya da platforma bağlı yenilikçi çözüm ve hizmetler üzerine çalışan şirketlere 100 milyon dolara kadar yatırım sağlamak için oluşturuldu. Ekonomik desteğe ek olarak Autodesk startup şirketlere ayrıca iş desteği ve teknik destek de sağlayacak.

Teknoloji Makaleleri