Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ZyXEL Türkiye’de Pazar Liderliğini Korudu

zyxel globaltechmagazineZyXEL Türkiye, 2015 yılında Türkiye pazarında 1 milyon 162 bin adet ürün satışı yaparak başarılması zor bir ilke imza attı ve modem, router, kablosuz Wifi çözümlerini kapsayan ağ teknolojileri alanındaki liderliğini sürdürmeyi başardı. İçinde barındırdığı tüm zorluklara rağmen oldukça başarılı bir yıl geçiren ZyXEL Türkiye, cirosal olarak yaklaşık yüzde 35 artış yakaladı. Firma, kurumsal ürün segmentinde ise yüzde 60 büyüme kaydederek 2105 yılında da pazar liderliğini korudu.

ZyXEL Türkiye rekora doymuyor. 2014’te 900 bin adedin üzerinde ürün satan ZyXEL Türkiye, bu rakamı 2015 yılında 1 milyon 162 bin seviyesine çıkartarak seneyi rekorla kapatmış oldu. Evlerden küçük ofislere, kurumsal kurum ve kuruluşlardan ev-ofislere kadar birçok alana yayılmış bir ürün grubuna sahip olan ZyXEL, elde ettiği bu rakamsal başarıyla da kendi alanındaki liderliğini perçinlemiş oldu.

2016 büyüme hedefi yüzde 25

Firmanın 2015 yılındaki bu başarının ardında ise VDSL dönüşümü, hayata geçirilen başarılı network projeleri ile kurumlara sağlanan katma değerin yanı sıra güvenlik, eğitim sektöründe gerçekleştirilen üniversite projeleri ve turizm sektöründeki katma değerli projeleri, AC teknolojisi ve NAS ürünleri  yer alıyor. 2007 yılından bu yana Türkiye’de kendi yerleşik ofisinde çalışmalarını sürdüren ZyXEL Türkiye, 2016 yılında ise toplamda yüzde 32’lik bir büyüme hedefiyle bu yıl kırdığı rekoru bir adım daha ileri taşımayı hedefliyor. Şirketin bu büyüme hedefi içinse odağında kurumsal tarafta profesyonel ağ pazarı,güvenlik ve bunun ekseninde yer alan mobilite, BYOD (Bring Your Own Device-Kendi cihazını Getir) bireyselde ise AC Teknolojisi, IoT ve 4.5G gibi kavramların getireceği güç olacak.

“Kutu değil teknoloji sunuyoruz”

ZyXEL modem/routerlar alanında 26 yıllık tecrübeye sahip bir şirket ve modem denildiğinde ilk akla gelen marka ZyXEL oluyor. ZyXEL’in hem donanım hem de yazılım olarak en üst düzeydeki ürünlere imza attığını belirten ZyXEL Genel Müdürü Vefa Tarhan, “Ürün kalitesi ve sunduğumuz hizmetler ile rakiplerimizden ayrışıyor ve her zaman bir adım önde yer alıyoruz. Büyüme hızımızın altında yatan ana nedenlerden biri ürün kalitemiz. Zira biz müşterilerimiz için kutular üretmek yerine nasıl toplu bir teknoloji ve çözüm oluştururuz sorusuna yanıt bulmaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda da her alanda ve ölçekte faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların ihtiyacını çözebilecek ürün gamıyla kullanıcılarımızın karşısına çıkıyoruz” dedi.

ZyXEL ürünleriyle IoT ve Endüstri 4.0’ hazır olun

Türkiye, bulut teknolojilerinin yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte NAS tarafında da önemli adımlar atıyor. Günümüzde işletmelerde artış gösteren mobil çalışanların varlığı ve bilgilerine her zaman her yerden güvenle ulaşabilme ihtiyacıyla ortaya çıkan NAS teknolojileriyle herkes büyük bir güvende ve mobil olarak işlerini yürütüyor. Hem bireysel hem de kurumsal kullanıma uygun farklı ölçeklerde üretilen NAS çözümlerinin herkes için mobilite vaat ettiğine dikkat çeken Vefa Tarhan’a göre önümüzdeki dönemde IoT (Internet of Things-Nesnelerin interneti) kavramıyla birlikte giyilebilir ürünlerin yaygınlığı artacak. Beklenen artışla birlikte güvenliğin öne çıkacağını ve bunun da servis sağlayan şirketler için yeni fırsatlar doğuracağına vurgu yapan Tarhan, günümüzün gündemde olan başlıklarından Endüstri 4.0 için IoT’nin kilit nokta olacağını savundu. IoT’nin asla atlanmaması gereken bir başlık olarak değerlendiren Tarhan, “Dünyanın ilgili ilgisiz birçok büyük şirketi bu alana yatırım yapıyor. Büyük resme bakıldığında akıllı şehirleri görüyoruz. Bu akıllı şehirlerin parçaları da akıllı evlerde yaşayan, akıllı otonom otomobil ve akıllı telefon kullanan insanlar. Bu insanların artık büyük bir bölümü IoT ve giyilebilir teknolojilere aşina ya da kullanmaya başladı. Bizim gibi insanları bağlantılı hale getirme vizyonuyla hareket eden şirketlerin de günümüzde artık kutu değil toplam çözüm satması gerekiyor. Biz de ZyXEL olarak bunu bir görev olarak görüyor ve müşterilerimize ürünlerimizle toplam bir çözüm sunmaya özen gösteriyoruz” dedi.

VDSL dönüşümü büyümeyi perçinledi

Geçtiğimiz yıl rakam açıklarken en önemli büyümenin VDSL dönüşümü ile geleceğini beklediklerini belirten Vefa Tarhan, “Gerçekten bu beklentimiz bizi haklı çıkardı ve 2015’i hedefimizin de üzerinde bir rakam olan yüzde 35 büyüme ile kapatmayı başardık. Gerçekten de VDSL dönüşümü gerek ev kullanıcılarının, gerek küçük ofislerin gerekse büyük kurumların da dâhil olacağı bir süreçti. Ülke olarak dâhil olduğumuz bu süreci başarıyla başlattığımızı söylememiz mümkün. Ancak henüz ilk adımları atıyoruz ve mobil teknolojilerin hayatımıza daha da dâhil olmasıyla bu konuda gidilecek çok yolumuz olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bu yılın ikinci çeyreğinde mobil tarafta merhaba diyeceğimiz 4,5G teknolojisi ile bağlı tüm cihaz ve kullanıcılar tarafında önemli bir kapı açılacak. Bu da internet servis sağlayıcıları ve telekom operatörleri için ayrı bir fırsat olarak görülebilir. Bu fırsatlar doğal olarak da bizim 2016 hedeflerimizi gerçekleştirmedeki en önemli yol arkadaşlarımız olacak” şeklinde görüş belirtti.

BYOD ve Güvenlik

2015 yılında olduğu gibi 2016’da da Kendi Cihazını Getir (BYOD) eğilimi ofis ve iş çevrelerinde yaygınlaştıkça, iş ağlarının çoğu birden fazla cihazı olan daha fazla kullanıcıya hitap etmek durumunda olacak. Küçük ve orta ölçekli firmaların da bu eğilimi göz ardı etmemeleri gerektiğini belirten Tarhan, “Bununla birlikte BYOD politikalarının iyi belirlenmediği ortamlarda, işletmeler BT ekipmanı üzerindeki kontrolünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir ve bu durum, hassas veri ve şirket kaynaklarının güvenliğini tehlikeye atma sorununu beraberinde getirebilir. Örneğin, tablet veya akıllı telefonu üzerinden şirket verilerine ulaşan bir çalışanın, cihazını kaybetmesi durumunda güvenilmeyen, üçüncü parti kişilerin eline geçebilir ve şirket gizli verileri ifşa edilebilir. Uygun politikalar belirlenmediği takdirde BYOD kavramı BYOD (Bring Your Own Danger-Kendi Tehlikeni Getir) kavramına dönüşebiliyor. Ayrıca yine şirketin BT politikaları çerçevesi dışına çıkan çalışanlar, istenmeyen, illegal ve kopya yazılımları kendi cihazlarında çalıştırabilirler ve bağlı bulunduğu şirketi sıkıntıya sokabilirler. Benzer sorunları aşmanın tek yolu da bizim gibi bu konudaki en güvenli ürün ve çözümleri sunan üreticileri iş ortağı olarak seçmek olacak” dedi.

2015 kurumsalda proje yılı oldu

2015 yılını rekor bir büyüme ile kapatan ZyXEL Türkiye kurumsal tarafta da gerçekleştirdiği yüzde 60’lık büyüme ile de çok önemli bir başarıya imza atmış oldu. Özellikle profesyonel ağ pazarında önemli bir büyüme kaydettiklerinin altını çizen Vefa Tarhan, iş ortaklarıyla yapılan başarılı projelerin etkili olduğuna vurgu yaptı. Turizm alanındaki projelerin büyüme rakamlarını desteklediğini ifade eden Tarhan, “Kablosuz ağ pazarında ülkemizin en büyük otellerine iş ortaklarımızla beraber büyük ölçekli ve başarılı projeler gerçekleştirdik. Bunun yanında eğitim alanında önceki yıllarda başlattığımız atılımımız da devam etti. Uzu yıllardır kullandığımız ve başarıyla uyguladığımız ZyXEL One Network yaklaşımımız ile ağ yöneticileri tüm altyapıyı uzaktan kontrol edebiliyor ve tam denetim sağlayabiliyor. Bu da ürün ve çözümlerimizin tercih edilmesinde önemli bir rol oynuyor. Öte yandan işletmelerin ZyXEL ve ürünlerini bu denli kabul etmesinde ZyPartner Programı’nda yanımızda yer alan iş ortalarımızın olağanüstü desteğinin de rolü büyük. ZyPartner Programı uzun yıllardır iş ortaklarımıza destek olabilmek adına yürüttüğümüz bir süreç. ZyPartner, iş ortaklarımızın tüm müşteri satış öncesi ve sonrası servis süreçleri çerçevesinde tüm ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırlandı. Programımız iş ortaklarımıza iş fırsatlarının olgunlaşmasından, satış sonrası sürece kadar birçok hizmet sunuyor” dedi.

“2016 fırsatlar yılı olacak”

Geride bıraktığımız yılı yüzde 35’lik büyüme ile kapatan ZyXEL Türkiye, 2016’da da yıllardan beri süre gelen istikrarlı büyüme eğilimini sürdürmeyi hedefliyor. Sağlık, eğitim ve IoT alanlarında gerçekleşecek büyük projelerle birlikte büyüme hedeflerini tutturacaklarına emin olduklarını vurgulayan Vefa Tarhan, sözlerini şu şekilde bitirdi:

“2016 yılı için de önceki yıllardaki istikrarlı büyüme oranlarımıza yakın hedefler belirledik. Bu yıl için kurumsal alandaki hedefimiz yüzde 40 ve toplamda da yüzde 25’lik bir büyüme hedefini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu hedeflerimizi gerçekleştirmemiz durumunda da liderlik koltuğundaki yerimizi iyice sağlamlaştırarak gelecek yıla taşıyacağımıza olan inancımız tam. Fırsatlar yılı olmasını beklediğimiz 2016’da iş ortaklarımızla birlikte hem bireysel hem de kurumsal alanda büyümeye devam edeceğiz.”

Teknoloji Makaleleri