Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TET ’in Proje Baharı Başvuruları İçin Son Tarih 12 Şubat

tet globaltechmagazineElektrik Elektronik ve Hizmet İhraçatçıları Birliği’nin (TET) bu yıl 5.’sini düzenleyeceği Proje Baharı için başvurular 12 Şubat’ta sona eriyor. Türkiye genelinde ‘Elektrik’, ‘Elektronik’ ve ‘Bilişim’ projelerinin sergileneceği ve kayda değer projelerin kuluçka merkezleri ve yatırımcılar ile buluşacağı etkinlik için projeler bekleniyor. 

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) 2012 yılında başlattığı üniversite – sanayi işbirliğini yatırıma dönüştürmeye yönelik TET Ar-Ge Proje Baharı’nın 5.si için başvurular devam ediyor. Elektrik, elektronik ve bilişim alanındaki projelerin kabul edileceği başvurular için son tarih 12 Şubat 2016. Etkinlikte projeler, Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları, Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar ve Diğer Elektrik Elektronik Uygulamaları olmak üzere 4 farklı kategoride değerlendirilecek.

Proje Baharı’na Ar-Ge odaklı çalışan tüzel kişilerin yanı sıra (Ar-Ge Merkezleri, araştırma yapan firmalar, vb.) bireysel katılım da mümkün. Ar-Ge Proje pazarına katılımı kabul edilen her proje için bir kişinin ulaşım ve konaklama masrafları TET tarafından karşılanıyor. Etkinliğe katılacak projelerin, ‘konularında uzman işadamları ve akademisyenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirileceği projelerde özgünlük, sağlayacağı fayda, projenin içerdiği inovasyon ve uygulanabilirliği gibi kriterler dikkate alınacak.

Ar-Ge Proje Pazarı’na katılmaya hak kazanan proje sahipleri arasından başarılı bulunan projelere toplamda 150.000 TL ödül verilecek.

TET Ar-Ge Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Eren Proje Baharı’nın yeni ve uygulanabilir bir fikri olan girişimciler için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekti. Eren, TET olarak bu yıl 5.’sini gerçekleştirdikleri ‘Proje Baharı’na yönelik şunları söyledi: “Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan sektörlerin başında geliyoruz. Türkiye’de başarılı girişim örneklerinin artacağına inanıyoruz ve gerçekleşmesi için de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Etkinliğimize katılanlar projelerini tanıtırken ayın zamanda önemli bir network  de oluşturma olanağını yakalıyor. Bu nedenle çalışmamız, ödül odaklı olmasının çok ötesinde bir anlama sahiptir.”

Üniversitelerin kuluçka merkezleriyle yoğun işbirliği içinde olduklarının altını çizen Atilla Eren, “Kuluçka merkezi olan üniversitelerimizle görüşmelerimizi artırdık ve bunları da işbirliğine dönüştürüyoruz. Bu sayede Ar-Ge Proje Pazarı’mızda sergilenen projeleri ticarileştirme süreçlerine son yıllarda öne çıkan yeni bir eko sistemimize paralel uygulamalar ile daha etkin katkılar sağlamayı öngörüyoruz” diye konuştu.

TET Proje Baharı ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru koşullarını öğrenmek için http://www.tetprojepazari.org/tr/ ile https://www.facebook.com/turkishelectrotechnology adresleri ziyaret edilebilir.

Teknoloji Makaleleri