Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Cisco ve NetApp ’ın All-flash Birleşik Altyapısı, Veri Merkezlerindeki Kısıtlamaları Ortadan Kaldırıyor

netapp cisco globaltechmagazineNetApp ve Cisco arasındaki FlexPod Advantage girişimi, kurumsal veritabanı için sanal ortamlarda müşterilerin birleşik altyapılardan (converged infrastructure) performans, çeviklik ve ekonomik fayda beklentilerini kolaylıkla karşılıyor.

İşletmeler, flaş teknolojisinin hız anlamına geldiğini biliyor. All-flash serisi fiyatlarının düşmesinin de etkisi ile özellikle birleşik bir altyapı (converged infrastructure) çözümünün sadeleştirilmiş kullanımı, flaş çözümünün yönetim işlevine kayda değer fayda sağladığı yönündeki algıyı daha da güçlendiriyor. FlexPod® birleşik altyapı çözümünün geliştiricileri, Cisco ve NetApp® (NASDAQ: NTAP), FlexPod iş ortakları ve müşterilerinin all-flash veri merkezinin sağladığı performans, çeviklik ve ekonomik faydalara yönelik giderek artan heyecanına da tanıklık ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Citrix Systems Ürün Geliştirme Kıdemli Müdürü Satish Sambandham, “NetApp’ın all-flash FAS ve FlexPod altyapısını kullanarak önemli bir başarılara imza attık. Bu çözümün sonuç verdiğini biliyoruz. Verilerimize daha fazla güveniyoruz. Bunun kapsamını mümkün olan en hızlı şekilde daha da genişletmek amacıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

All-flash FAS (AFF) destekli FlexPod ile Citrix, yeni yazılım versiyonlarını daha hızlı pazara sunuyor

Citrix çözümleri, dünya genelinde 100 milyondan fazla kişi tarafından, yüksek güvenlikli mobil iş ortamlarında, bulut veya ağ üzerindeki her hangi bir cihazdan uygulamalara, masaüstüne erişebilmek ve ticari mobiliteyi güçlendirmek için kullanılıyor. Citrix, müşterilerine değer sağlamak amacıyla ürünlerini sürekli iyileştiriyor ve güncelliyor.

Verimliliği iyileştirmek için otomasyona yeni yetkinlikler kazandırmak amacıyla Geliştirme ve Operasyonlara (DevOps) yönelimini sürdüren şirket, FlexPod çözümünün AFF ile birlikte kurulmasından hemen sonra köklü bir iyileşme yaşadı. Tutarlılık, hız ve güvenirlik ölçütlerinde gerçekleştirilen testler neticesinde testlerin uzatılması veya tekrar edilmesinin gerekmediği anlaşıldı. Uygulamaya geçirilen çözüm, Citrix XenApp ve XenDesktop sanallaştırma çözümlerinin pazara daha hızlı ulaşmasına katkı sağladı.

“Günümüzün göz korkutucu ekonomik şartları içerisinde BT, birleşik altyapı sayesinde sadece yatırımın geri dönüşünü ve kullanıcı deneyimini kolaylaştırmıyor, ayrıca iş ortaklarının karlılığını da artırıyor.”

ESG Uygulama Müdürü ve Kıdemli Analist Mark Peters açıklamasında, “Cisco ve NetApp, ortak yürüttükleri çalışmalarla ve FlexPod çözümüne kattıkları uzmanlıkla müşteri ve iş ortaklarının özel teknolojilerin sağladıkları faydayı daha hızlı bir şekilde anlayabilmelerine olanak sağlıyor.” dedi.

NetApp Ürün, Çözümler ve Servisler Pazarlamasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lee Caswell ise, “FlexPod, veri yönetimini sadeleştirdiği andan günümüze kadar all-flash FAS ile birlikte birleşik altyapılar için uyumluluk sağlıyor. All-flash FlexPod, BT yeteneklerinin sınırlı olduğu bir dünyada kullanıcılara çok daha etkili çalışmalara odaklanma olanağını sağlarken, depolama performansı için yapılan ince ayarları ortadan kaldırıyor.” şeklinde konuştu.

ePlus Teknolojiden Sorumlu Başkanı Mark Melvin de değerlendirmesinde, “”All-flash FAS sayesinde FlexPod, müşterilerimizin veri merkezleri için aradıkları nitelikte bir çözümü kendilerine sunuyor. Flaş teknolojisinin sağladığı performans ve ekonomik faydalar müşterilerimizin iş yapış modellerini ve tasarıma yaklaşımlarını köklü bir şekilde değiştirdi. All-flash FlexPod, müşterilerimize veri merkezlerinde karşılaştıkları zorluklarla baş edebilmelerini sağlayan güçlü ve etkili çözümler sunuyor.” ifadelerini kullandı.

“Değişen ticari baskılar ve operasyonel kısıtlamalar, müşterilerimizi veri merkezi ortamlarını nasıl tasarlamaları ve yönetmeleri gerektiği konularında yeniden düşünmeye zorluyor.” diyen Avnet’in Amerika’daki NetApp çözümlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Jim Kebert, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“NetApp ile iş ortaklığımız, onların veri yönetimine kattığı mükemmellik ile bizim endüstriye öncülük eden dağıtım faaliyetlerimizin bir araya gelmesinden oluşuyor. Bugünkü duyuru, bizim için FSA One Framework ve all-flash FAS destekli FlexPod çözümlerine odaklanmaya devam etmemiz için çok iyi bir fırsat.”

NetApp ve Cisco arasındaki FlexPod Advantage girişimi ile iş ortaklarının müşterilerine modern veri merkezine olan yolculuklarında yardımcı olmalarını sağlıyor. FlexPod çözümü NetApp all-flash FAS depolama, son M4 işlemciler ile çalışan Cisco UCS sunucuları ve Uygulama Odaklı Altyapı (ACI) ile desteklenen Cisco NEXUS 9K Switch’lerinden oluşuyor. Bu çözüm; bulut, flash ve disk ortamlarında farklı iş yüklerini ve protokolleri konsolide etmek isteyen işletmeler için ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.

FlexPod platformunun sağladığı temel faydalar:

  • Etkileyici performans: All-flash depolama ile gecikme süresi 20 kata kadar azaltabilir; yeni sunucu işlemcileri ile SQL cevaplama zaman aralığı %200’dene fazla hızlandırılabilir.
  • Yönetim çevikliğine yeni standartlar: Uygulama test süreci %30’a kadar azaltılabilir ve ACI ile %80’in üzerinde daha hızlı kaynak ayırma (provisioning) sağlanabilir.
  • Net ekonomik değer: Yatırımın %75’ten fazlasının geri dönüşü 17 ay içerisinde gerçekleşir; CapEx ve OpEx için tasarruf sağlanır. (Kaynak: Forrester “NetApp’ın FlexPod Veri Merkezi Platformunun Toplam Ekonomik Etkisi”

Cisco Ürün Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dhritiman Dasgupta yaptığı açıklamada, “FlexPod’un; Cisco’nun en yeni UCS sunucularının, Nexus 9K Switch’lerinin, Cisco ACI’nin ve NetApp All-Flash FAS çözümünün gücünü kullanarak yeni bir performans seviyesi ile kritik ticari uygulamaların taleplerini karşılayabilecek modern bir teknolojinin temelini oluşturabileceğine inanıyoruz.” dedi.

Cisco ve NetApp ayrıca FlexPod’da Altyapı Otomasyonu özelliğini de duyurdu. Yeni çözüm, Cisco UCS Mini, NetApp FAS depolama ve köklü sadeleştirme sağlayan otomasyon yetkinlikleriyle BT’nin uzaktaki ofis ve şubeler için sipariş, teslimat ve kurulum süreçlerini hızlandırıyor.

Teknoloji Makaleleri