Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CommVault Sağlık Pazarı İçin Modern Veri Yönetimini Getiriyor

commvault globaltechmagazineKurumsal veri koruma ve bilgi yönetiminde global bir lider olan CommVault (NASDAQ: CVLT), sağlık organizasyonlarının klinik verilerini yönetme, aktarma ve paylaşma şekillerini modernleştirmek için CommVault Clinical Archive ‘i sundu.

Duyuru, 29 Şubat – 4 Mart tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleştirilen ve bu yılki teması “BT Yoluyla Sağlığı Dönüştürme” olan HIMSS 2016’da yapıldı.

Hastaneler ve sağlık hizmeti veren kurumların maliyetleri kontrol altına alma ve hasta bakımını iyileştirme arayışı ile birlikte, CommVault Clinical Archive’in kullanılmasıyla bilgi yönetiminin merkezileştirilmesi, veri depolarını bölüyor, depolama maliyetlerini ve karmaşıklığını azaltıyor, eski uygulamaların bakım ve destekleme maliyetlerini ortadan kaldırıyor.

PACS yedeklemesi için hızlı veri aktarımı ve depolama hizmetlerinde öncü olan Laitek’e yaptığı stratejik yatırımın ardından CommVault, sağlık hizmeti veren kurumlar için veri aktarımını garantilemek ve klinik veri yönetimini kolaylaştırmak için CommVault Data Platform’a ve Laitek’in Semperdata™ platformuna dayanan bir çözüm geliştirdi. Bu entegrasyon yoluyla CommVault Clinical Archive, sağlık alanında veri yönetimini hem klinik hem de iş tarafında tek bir platformda karşılayabilen ilk çözüm oldu. Sonuç olarak, yeni PACS çözümünden eski kayıtlara erişilebilirken ve bunlar büyük veri aktarımı için hazır bekletilirken, kurumlar eski PACS çözümlerini devreden çıkarıp tek bir veri yönetimi platformunu kullanmaya başlayabiliyorlar. Veriler, birlikte çalışılabilmesi ve gelecekte kullanılabilmesi için eski PACS sisteminden orijinal formatında alınıp normalleştirilip, standart bir formatta klinik arşivine aktarılıyorlar. Dahası, CommVault Clinical Archive, klasik VNA’ların gerçekleştirmeye çalıştığı gibi, bütün klinik bilgileri için herhangi bir üreticiye bağımlı olmayan bir depo olarak kullanılabiliyor.  CommVault’un platformunun donanımdan bağımsız yapısı, her bir sağlık organizasyonunun iş ve hasta bakım ihtiyaçlarına uymak açısından, Bulut, Yerinde, Fiziksel ve Sanal Ortamlar yelpazesini komple destekliyor.

CommVault Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanı ve CEO’su N. Robert Hammer, “Sağlık alanındaki müşteriler, veri yönetimi stratejilerini modernleştirme, maliyetleri azaltma ve verimliliği artırma konusunda pek çok baskı ile karşı karşıyalar. Eski PACS sistemlerini bir kenara bırakma ve klinik verilerini birden fazla üreticinin depolarında idare etme, sağlık alanındaki BT ekipleri için işlerini engelleyen zorluklardan biri. Laitek’in teknolojisinin desteklediği bizim çözümümüz, sağlık organizasyonlarının klinik verilerini daha iyi yönetmelerine, kontrol etmelerine ve korumalarına yardım ederken,  aynı zamanda genel veri yönetiminde de denenmiş yaklaşımımızdan yararlanacaklardır. Veri aktarımı ve erişilebilirlik ihtiyaçlarını basitleştirirken, endüstrinin en iyi veri yönetimi ve korumasını sağlayarak, öncelikle sağlık alanındaki BT ekiplerinin sorunlarını çözmeyi hedefleyen bir çözüm çıkardık” dedi.

IDC Araştırması, Sağlıkta Veri Yönetiminin İhtiyaçlarını Onayladı

IDC’nin (International Data Corporation) yakın zamandaki bir araştırmasına göre, ABD’deki sağlık hizmeti veren kurumların yüzde 40’ı, elektronik sağlık kayıtları ve analitiğini de içeren klinik uygulamalara odaklı önemli yatırımlarla birlikte, BT bütçelerinin hâlâ büyümekte olduğunu söylüyorlar. Tıp dünyasında verilerin ve kayıtların merkezileşmesine doğru önemli bir eğilim yaşanırken, CommVault Clinical Archive, kurumsal veri yönetimi sorunlarının giderilmesi, eski PACS sistemlerinin devreden çıkarılması ve tıbbi görüntülemenin arşivlenmesi konularında sağlık hizmeti veren kurumlara bir fırsat sunuyor.

IDC Health Insights’da araştırma direktörü olan Judy Hanover, “IDC araştırması, özellikle taranmış dokümanlar, fotoğraflar ve videolar gibi tıbbi görüntülerin dışındaki yeni tip yapısal olmayan içeriğin kurum çapında artmasıyla birlikte, yüksek sahip olma maliyetleri ve çözümün özel ve tek bir departmana ait depolama yapısı sonucunda, sağlık alanındaki BT yöneticileri arasında eski resim arşivleme ve iletişim sistemlerini (PACS) değiştirmenin öncelikli olduğunu gösteriyor. Sağlık hizmeti veren kurumlar, toplam sahip olma maliyeti düşük olan ve diğer hayati içeriklerin yanı sıra tıbbi görüntüleri yönetmelerine, güvenliklerini sağlamalarına,  paylaşmalarına izin veren, standart temelli, uygulamadan bağımsız klinik arşivlemesi (application independent clinical archiving  – AICA) çözümlerine geçiyorlar, böylece klinikte karar verme mekanizmaları için içeriği hazır hale getirerek, operasyonları ve bakım kalitesini iyileştiriyorlar” dedi.

Laitek’in Kurucusu ve CEO’su Ph.D. Fred M. Behlen ise, “CommVault’un kurumsal veri yönetimi için geniş kapsamlı çözümleri, dokümanlar ve görüntüler gibi klinik veri nesnelerini kolayca destekliyor, böylece ilişkili iş kayıtlarının yanı sıra, hasta bilgilerinin arşivlenmesi ve dağıtımı için yönetilen bir kurumsal platform sağlıyor. Laitek’in teknolojisi ile birlikte CommVault, bugünün sağlık hizmeti veren kurumlarının karmaşık veri yönetimi sorunlarını gidermeye ve hasta bakımını iyileştirmeye yardım edecek, oldukça ihtiyaç duyulan bir klinik arşivleme çözümü sunuyor” dedi.

ePlus’da sağlıktan sorumlu başkan yardımcısı olan Robert Filaski, “Gittikçe artan sayıda sağlık kurumundan, klinik bilgilerini paylaşmak, daha iyi koruma sağlamak ve maliyetli eski sistemleri bırakmak için modern veri yönetimi çözümlerine ihtiyaçları olduğunu duyuyoruz. CommVault ve Laitek’in bu yenilikçi çözümünün, bu sorunların etkisini azaltacağına ve klinik arşivlerinin ötesinde veri yönetimini iyileştirmek için başka fırsatlar da sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Teknoloji Makaleleri