Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veri Güvenliğindeki Sorunlar Türkiye’de Tüketicilerin Çevrimiçi İşlemlere Güvenini Azaltıyor

kaspersky globaltechmagazineBankaların veri ve çevrimiçi güvenlik uygulamaları, kişisel bilgilerini ve işlemlerini kime emanet edeceklerine karar veren müşteriler için en önemli endişe kaynağı. Kaspersky Lab tarafından kısa süre önce dünya çapında aralarında Türkiye’nin de olduğu 11.000 tüketicinin katılımıyla bir anket gerçekleştirildi. Ankete göre, Türkiye’de katılımcıların %55’i yani yarısından fazlası yakın zamanda bir veri güvenlik vakası yaşamış bir hizmet sağlayıcıyı kullanmaktan kaçınıyor.

Çevrimiçi işlem yapan tüketicilerin bilgi ve paralarının güvenliğiyle ilgili olarak dikkatli olduğu anlaşılıyor olsa da birçoğu, kendi savunmalarını daha dayanıklı ve güvenilir çözümlerle geliştirmesi konusunda sorunluluğu hizmet sağlayıcıya bırakıyor. Tüketicilerin sadece %48’u,  paralarını ve gizli bilgilerini korumak için sunulan güvenlik önlemlerine göre bir finans hizmeti sağlayıcısını seçtiğini ve bir çevrimiçi mağazada işlem yaptığını itiraf etmiş.

Araştırmada ayrıca, tüketicilerin neredeyse üçte ikisinin (%57) kişisel ve finansal bilgilerini verdikleri şirketlerin veri güvenliği uygulamaları hakkında endişeli olduğu görülmüş. Bu durum, bankalar ve perakendeciler için bu korkuları hafifletmek, çevrimiçi işlemler ve verilerin güvenliğini en önemli öncelik haline getirmek için bir mesaj niteliğinde.

Kaspersky Lab Dolandırıcılık Önleme Global Başkanı Ross Hogan şunları söylemiştir: “Şirketlerle iletişime geçmek ve işlemler gerçekleştirmek için mobil bankacılık ve çevrimiçi ödemeleri kullanan ve bunlara güvenen tüketiciler, hizmet sağlayıcılardan kendilerini dolandırıcılık ve ihlallere karşı korumak için de yeterli önlemi almasını bekliyor. Sonuç olarak araştırmada, tüketicilerin %43ünün güvenilir bir korumaya sahip olduğu takdirde finansal işlemleri daha sık kullanacağı görülmüş ve sağlayıcıların, uzun vadeli karlılık ve işlerinin itibarını korumak için daha fazlasını yapmaları gerektiğini ortaya koyulmuştur ”.

Tüketicilerin talepleri artarken uzman çözümler, bankaların sadece çevrimiçi ve mobil işlemleri değil, aynı zamanda markalarının bütünlüğünü koruyarak müşteri sadakatini desteklemesine yardımcı olabilir. Kaspersky Fraud Prevention, bankaların müşteri deneyimini veya çevrimiçi işlemlerin kolay kullanımını etkilemeden sağlam ve dayanıklı güvenlik önlemleri almalarına olanak tanır. Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints, müşterilerini ve makinelerini finansal dolandırıcılığa karşı tamamen korur ve böylece çevrimiçi bankacılık işlemlerini, kendilerini veya sağlayıcılarını riske atmadan kolaylıkla yapabilirler.

Teknoloji Makaleleri