Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Akıllı Saatler de Artık Kaspersky Korumasında

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab, Kaspersky Internet Security for Android’in gelişmiş performans hızı ve koruma kalitesine ek olarak korumayı Android Wear cihazları üzerinden yönetmek için bir seçenek de içeren yeni bir sürümünü tanıtıyor.

Kaspersky Lab sadece 2015 yılında, kötü niyetli mobil yazılımlar tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 17 milyon saldırı kaydetti. Bunlar arasında gözetleme, şantaj, para hırsızlığı ve diğer suç faaliyetleri amacıyla tasarlanmış programlar yer alıyordu.

Kaspersky Internet Security for Android, bu tür tehditlere karşı koruma sağlıyor. Ürünü daha da kullanıcı dostu ve erişilebilir bir hale getirmek isteyen Kaspersky Lab, ürünün Android Wear platformuna sahip akıllı saatler üzerinden kontrol edilebilmesini içeren bir güncelleştirme yayımladı.

Eşleştirilmiş bir akıllı telefon veya tablete yüklendiğinde Kaspersky Internet Security for Android’den gelen bildirimler artık kullanıcının akıllı saatinde görüntülenebilecek. Bunlar, örneğin, cihazda tespit edilen bir tehdit hakkındaki bildirimler olabilir. Bir kullanıcı aynı zamanda, ekrandaki tuşlara basarak veya sesli komut özelliğini kullanarak saat üzerinden ürüne uzaktan komutlar verebilecek. Bu komutları kullanarak, örneğin, kayıp bir telefonu bulmak amacıyla bir sesli alarmı etkinleştirebilir, Android zararlı yazılımı için tarama çalıştırabilir ve antivirüs veritabanlarını güncelleyebilirsiniz.

Buna ek olarak, güvenlik çözümünün bu yeni sürümü, daha fazla sayıda Android cihazı sahipleri için çevrimiçi tehditlere karşı etkin koruma sağlayan Android 6.0 ile de uyumludur.

Kaspersky Lab Ürün Müdürü Alexey Chirkov, “İstatistikler, Android’in Microsoft Windows’tan sonra en çok saldırıya uğrayan ikinci platform olmaya devam ettiğini göstermektedir ve Android tabanlı cihaz sahiplerinin güvenlik çözümü kullanmalarının şiddetle tavsiye edilmesinin nedeni budur. Aynı zamanda, Nesnelerin İnterneti pazarı hızla gelişmeye devam ederek gittikçe daha fazla sayıda kullanıcıyı kendisine çekiyor. Bu, güvenlik çözümü satıcılarının, müşterilerinin IoT’yi koruma çözümleri ile birlikte kullanabilmelerini sağlamaları gerektiği anlamına gelir.” Diyor.

Yeni Kaspersky Internet Security for Android’i Google Play’den veya Kaspersky Lab’ın web sitesinden indirebilir ya da Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz ve Kaspersky Total Security –çoklu cihaz ürünlerinin bir parçası olarak edinebilirsiniz. 2015 yılında Kaspersky Lab, yenilikçi yaklaşımı ve yüksek kaliteli ürünleri için Google tarafından En İyi Geliştirici ödülüne layık görülmüştü.

Kötü niyetli yazılımlara ve web sitelerine karşı korumaya ek olarak bu çözüm, bir cihazın kaybolması ya da çalınması durumunda istenmeyen aramaları ve mesajları filtrelemek ve kişisel verileri meraklı gözlerden gizlemek amacıyla cihazın uzaktan kontrol edilmesini sağlayan araçlar içermekte. Ürün aynı zamanda My Kaspersky portalı üzerinden uzaktan kontrol edilerek örneğin, Anti-Theft işlevi etkinleştirilebilir veya Gizlilik Koruması işlevi devre dışı bırakılabilir ya da antivirüs veritabanları güncellenebilir.

Teknoloji Makaleleri