Salı, Nisan 23, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo ’ya Mükemmeliyet Ödülü

comodo globaltechmagazineİnternette güvenlik garantisi sunan Comodo, Uluslararası Bilgisayar Güvenliği Birliği Laboratuvarları (ICSA Labs) tarafından yapılan ‘2016 Bilgi Güvenliği Testleri’nden mükemmeliyet ödülü alarak çıktı.

Comodo; ICSA Labs’in çetin güvenlik testleri ve protokollerinden beş yıl boyunca tam not alarak bu ödüle hak kazandı. Comodo’nun Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Egemen Taş  ödülle ilgili konuşurken, “Tüm dünyadan müşterilerimizin, Comodo’nun günümüzde bilinen ve bilinmeyen her türlü güvenlik tehdidine karşı uç noktalarını ve ağlarını koruyabileceğine dair inançları  tam. ISCA Labs’in bu ödülü; Comodo’nun lider güvenlik becerileri ve teknolojileri açısından bir üçüncü şahıs onayı niteliğinde” dedi.

ICSA Labs Yönetim Müdürü George Japak da “ICSA Labs’in güvenlik sertifikasyonunu karşılamak ve söz konusu kriterleri korumak adına, tam anlamıyla bir bağlılık gerekiyor. ICSA Labs’in Bilgi Güvenliği Testlerinde Mükemmeliyet (EIST) Ödülü; Comodo’nun devamlı kalite gelişim sürecine ve endüstri açısından daha güvenli bir çevreye olan katkılarını tastikliyor” diye konuştu.

Verizon’un bağımsız bir kolu olan ICSA Labs, 1989 yılından beri son kullanıcılara ve şirketlere bağımsız, üçüncü taraf ürün teminatı sağlıyor. Bilgi Güvenliği Testlerinde Mükemmeliyet (EIST) Ödülü de; ürünlerini beş yıl boyunca sürekli olarak test eden ve bilgi güvenliği sertifikasyonunu ICSA Labs bünyesinde tutan müşterilere veriliyor.

ICSA Labs’e danışanlar açısından; teknik analistlerle yakın işbirliği ile çalışmak, ürün geliştirmeye yönelik kriterleri geliştirmek, araştırmalara erişmek ve konsorsiyumda yer almak gibi fırsatlar söz konusu oluyor. Bu fırsatlar ile müşterilere ve güvenlik ekosistemine fayda sağlayacak gelişmiş ürünlere katkı sağlanması amaçlanıyor.

Teknoloji Makaleleri