Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Kaspersky Lab Bağımsız Testlerde Zirveyi Rakiplerine Bırakmıyor

kaspersky globaltechmagazineKaspersky Lab, 2015’te ürün testlerinde zirveyi rakiplerine bırakmadı. Art arda üçüncü yıl İnternet güvenliği TOP3 sıralamasında en üst sıraya oturarak ürünlerinin sektördeki siber tehditlere karşı en iyi koruma sağladığını kanıtladı. Kaspersky Lab ürünleri, 2015 yılı boyunca yapılan kapsamlı bağımsız testlerde diğer tüm satıcıların ürünlerine göre ilk üç sırada daha fazla sayıda yer edindi.

Kaspersky Lab tarafından geliştirilen yıllık TOP3 sıralaması, yıl boyunca kurumsal, tüketici ve mobil ürünler için yapılan çeşitli BT güvenlik testlerinde yer alan 100’den fazla satıcının performanslarını değerlendiriyor. Testler, yalnızca metodolojilerinin şeffaf ve açık olduğu kabul edilen AV-Comparatives, AV-TEST, Dennis Technology Labs, MRG Effitas ve diğerleri gibi tanınmış ve bağımsız laboratuvarlarda yapılıyor. Bu programlar dahilinde yapılan testlerde, bilinen, bilinmeyen ve gelişmiş tehditlere karşı çalışan tüm koruma teknolojileri değerlendiriliyor.

Kaspersky Lab’ın TOP3 metriğinde, her satıcıya katıldığı testlerin sayısına oranla ilk üç sırada yer alma sayıları ve aldıkları ödül sayısı esas alınarak bir puan atanıyor. Kaspersky Lab ürünleri, 2015 yılı boyunca 94 bağımsız teste katıldı ve bunlardan 60’ında ilk sırada yer alarak sektördeki en iyi sonuca imza attı. Kaspersky Lab ürünleri, diğer satıcılara göre daha yüksek bir oranda ilk üçte yer aldı: %82.

Kaspersky Lab’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Nikita Shvetsov şunları söyledi: “On yıldan daha uzun bir süredir inşa ettiğimiz geniş güvenlik istihbaratımız, uç nokta koruması geliştirme yaklaşımımıza güç kazandırır. Şirket içi teknoloji uzmanlığımız ile bir araya geldiğinde, yalnızca bugünün tehditlerine karşı çok katmanlı güvenlik sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yarının tehdit manzarası ile başa çıkabilmek için mevcut olan en kapsamlı korumayı sağlayacak yeni nesil teknolojiler geliştiriyoruz. TOP3’te bir kez daha ilk sıraya oturmak, tüketiciler, KOBİ’ler ve kurumsal müşteriler için sağladığımız sağlam ve güvenilir korumanın kanıtı olan yaklaşımımızın ve ürün setimizin yeteneklerinin bir göstergesidir.”

TOP3 ölçümlerinde yer alan güvenlik firmaları şunlardır: Avast, AVG, Avira, Bitdefender, BullGuard, ESET, F-Secure, G DATA, Intel Security (McAfee), Microsoft, Panda, Sophos, Symantec, Trend Micro.

TOP3 puanlamasında yer alan testler, çözümlerin performansını başka faktörlerin yanında özellikle kötü amaçlı yazılım algılama ve temizleme, mobil güvenlik, kimlik avcılığı ve ebeveyn kontrolü açısından değerlendiriliyor.

Teknoloji Makaleleri