Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

AloTech, ABD’de İki Ofis Açtı

alotech globaltechmagazineHızla büyüyerek Türkiye dışındaki şirketler tarafından da tercih edilen AloTech, ABD’deki yatırımcılar ile bir araya gelirken iki ofisinin de açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’nin en büyük bulut tabanlı çağrı merkezi sağlayıcı şirketi AloTech, İTÜ ARI Teknokent tarafından düzenlenen “ITU GATE Demo Day” etkinliği kapsamında ABD’de hedef müşteriler, satış kanalları ve yatırımcılarla bir araya gelirken Chicago ve San Francisco’da iki ofisin açılışını da gerçekleştirdi.

Bulut hizmetleriyle çağrı merkezlerine esneklik, maliyet avantajı, yönetim ve kullanım kolaylığı kazandırmayı hedefleyen AloTech, hem Chicago hem de San Francisco “Demo Day” etkinliklerinde yatırımcılardan oluşan İTÜ GATE Jürisi tarafından seçilen en başarılı firmalardan birisi de oldu. Program boyunca 25 müşteri görüşmesi gerçekleştiren AloTech CEO’su Cenk Soyak, katıldığı Risk Sermayesi Yatırım Yarışması’nda (VCIC)  ise AloTech’in sunduğu hizmetler hakkında risk sermayesi şirketlerine bilgi verdi.

“Sadece şiş kebap ile değil teknoloji markalarıyla da dünyada isim yapmalıyız”

AloTech CEO’su Cenk Soyak programın avantajları, girişimcilere katkıları ve ABD’de yaptıkları görüşmeler ile ilgili yaptığı değerlendirmede, İTÜ’nün yaptığı programın kendileri açısından çok başarılı geçtiğini vurguladı. Soyak açıklamasında, “Girişim dünyasında bazı faaliyetler para ile satın alınabilecek faaliyetler değildir. Maalesef Türkiye yurtdışında teknoloji ihracı ile bilinen bir ülke değil. Bunun yerine halen şiş kebap, Turkish delight gibi markalarımız ile biliniyoruz. Türkiye’nin artık teknoloji ihraç edebilen bir ülke olduğunu tüm dünyaya duyurmak gerekiyor. Sadece şiş kebap ile değil teknoloji markalarımız ile de anılmamız şart. Bu nedenle İTÜ’nün düzenlemiş olduğu bu program hem Türkiye’nin teknoloji şirketleri hem de Türk ekonomisi için büyük bir katma değer yaratıyor.” dedi.

ABD’de yaptıkları görüşmelerin AloTech’in geleceğini değiştirdiğini de ifade eden Soyak, yaptıkları ziyaret ile AloTech’in elde ettiği ticari fırsatları ise şu sözlerle açıkladı: “Global bakış açımız değişti. Burada birçok fırsat yakaladık. Bu fırsatları gerçeğe dönüştürmek için ziyaretimizde iki ofisimizin açılışını da gerçekleştirdik. Chicago’daki en büyük çağrı merkezlerinden biriyle demo yapmaya başladık. Çok çeşitli şirketlerle iletişime geçtik, çok büyük şirketler ile bazı fırsatlar yakaladık. Bu şirketler ile görüşmelerimiz olumlu bir şekilde devam ediyor. Şu an dünyada AloTech’in geliştirdiği teknolojiyi kullanan başka bir şirket bulunmuyor.”

2012 yılında kurulan ve hızla büyüyerek Türkiye dışındaki şirketler tarafından da tercih edilen AloTech, bulut teknolojisini kullanarak çağrı merkezi hizmetlerine getirdiği yenilikçi çözümleri nedeniyle 2015 yılında Google tarafından da dünyaya örnek gösterilmişti.

Teknoloji Makaleleri