Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun En Büyük Yazılım Test Konferansı İstanbul’da

testistanbul 2016 globaltechmagazine7 yıldır Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük yazılım test konferansı olmayı sürdüren Uluslararası TestIstanbul Konferansı dünyaca ünlü konukları ağırlamak için 26 Nisan’da kapılarını açıyor. Keytorc ve Türk Ekonomi Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen konferansa ISTQB sertifika sahipleri yüzde 20 indirimli katılabilecekler.

Doğu Avrupa ve Orta Doğu’nun en büyük yazılım testi konferansı olan Uluslararası TestIstanbul Konferansı, 7. yılında da dünyaca ünlü uzmanları ağırlıyor. “Test Veri Yönetimi” ana başlığı altında keynote konuşmaları ve bir panel konferans programında yer alıyor. Konferans, 26 Nisan 2016 tarihinde Renaissance Istanbul Polat Bosphorus Hotel’de gerçekleştirilecek. Katılımın ücretli olduğu Uluslararası TestIstanbul Konferans biletlerini ISTQB sertifikası sahipleri yüzde 20 indirimli alabilecekler.

TTB (Turkish Testing Board, Yazılım Test ve Kalite Derneği) Başkanı Koray Yitmen’in açılış konuşması ile başlayacak konferansta ayrıca sektör tarafından merakla beklenen Türkiye Yazılım Kalite Raporu 2016/17 sonuçları açıklanacak. Sektörün güncel durumunu ortaya koyan ve gelecek öngörülerinde bulunan rapor sonuçları katılımcılara dağıtılacak.

Yazılım testi ile ilgili her konuya yer verilecek

Test veri yönetimi süreçleri, test veri yönetimi gereksinimleri, test veri yönetim araçları, test verisi arşivleme ve maskeleme, büyük veri testi, test ortamları, test tipleri ve seviyeleri, test otomasyonu, büyük veri test performansı, test veri yönetimi yatırım geri dönüşleri, test veri yönetimi ile bulut bilişim entegrasyonu, çevik ortamlarda test veri yönetimi gibi konular işlenecek.

Keynote konuşmacıları gerçek hayat uygulamalarından örnekler sunacak

Konferansa katılan keynote konuşmacıları arasında, 2010 yılından beri Spotify müzik platformunun Test Yöneticisi olan Kristian Karl, 20 yıllık yazılım testi tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacak. “Otomatik doğrulama (Automated Verification) neden gereklidir?” başlıklı keynote konuşmasında Karl, rekabet koşulları nedeniyle ürünlerin fikir halinden tüketiciye sunulmasına kadar geçen sürekli kısalan süre içerisinde nasıl kaliteli bir ürün ortaya çıkartılabileceğini anlatacak.

Foodit.com Yazılım Testi Başkanı ve açık kaynak test otomasyon aracı Appium’un yaratıcısı Dan Cuellar, Appium’u geliştirme sürecini, bu süreçte edindiği deneyimleri ve mobil test otomasyonunda hangi noktalara dikkat etmeleri gerektiğini anlatacak.

ISTQB eski Başkanı ve dünyanın en tecrübeli yazılım test mühendislerinden biri olan Rex Black, “Test Verisinin Kurumsal Sorunları” başlıklı keynote konuşmasında, kurumsal boyutlardaki yazılım testleri için gereken verinin elde edilmesi ve bunun yönetilmesi konusunda yaşanan sorunları anlatıp, müşterileri için nasıl çözümler bulduğunu örnekleri ile gösterecek.

Praegus B.V. Performans Mimarı Roland Reusden, büyük veri kullanan uygulamaların testi konusunda yaşanan sorunları ve çözümlerini “Büyük Veri Performans Testi” konulu keynote konuşmasında ele alacak.

Konferansın sonunda test veri yönetimindeki sorunların ele alınacağı ve Türkçe yapılacak panelde Keytorc Yönetici Ortağı Barış Sarıalioğlu moderatörlük görevini üstlenecek. Panel katılımcıları arasında bulunan TTB Başkanı Koray Yitmen Kredi Kayıt Bürosu Kıdemli Başkan Yardımcısı Hazar Tuna, Intertech Genel Müdür Yardımcısı Ertekin Güzel ve Kariyer.net CTO’su ve İdari Başkan Yardımcısı Mert Hekimci değerli görüşlerini aktaracaklar.

Teknoloji Makaleleri