Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eutelsat Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye Bölgelerinde Yayın Alanını Genişletiyor

eutelsat globaltechmagazineEutelsat Communications (NYSE Euronext Paris: ETL), Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye pazarlarına hizmet verecek yüksek güçlü bir yayın uydusu üretiminin ihalesini Space Systems Loral (SSL) şirketine verdi.

Video hizmetlerinin hızla büyüdüğü bir bölge

EUTELSAT 7C adlı yeni uydu, Eutelsat’ın, zaten 370’in üzerinde kanal yayınlayan ve video hizmetlerinin en hızla büyüdüğü 7° Doğu konumuna yerleştirilerek, aralarında Türkiye’nin önde gelen ücretli TV platformu Digiturk’ün ve Sahra Altı Afrika’dan Azam TV, Montage ve Muvi TV’nin de bulunduğu öncü müşterilere hizmet verecek.

2018’de devreye girecek

2018’in üçüncü çeyreğinde devreye girecek ve 44 operasyonel transponderle donatılacak olan yeni uydu, EUTELSAT 7B ile birlikte konumlandırılarak EUTELSAT 7A’nın başka bir yörünge konumuna alınmasına olanak tanıyacak. İyileştirilmiş iki-uydulu yörünge operasyonu     Eutelsat’ın kaynakları her iki uyduya dağıtarak optimize etmesini sağlaması,artırılmış kapsama alanı esnekliği ve bağlantı olanakları, 7° Doğu yerleşim bölgesini yeni bir düzeye taşınmasına olanak tanıyacak. Sahra Altı Afrika üzerindeki kapasitenin 22’den 42 transpondere çıkarak neredeyse ikiye katlanması da ayrıca yörenin hızla büyüyen TV pazarını desteklemek için birkaç yüz ilave dijital kanala yer açacak.

Sözleşmenin imzalanması üzerine yaptığı yorumda Eutelsat CEO’su Rodolphe Belmer şöyle dedi: “EUTELSAT 7C ile, iki ortak konumlandırılan yüksek güçlü uydunun sinerjisini arttırmak için gelişmiş teknoloji kaldıracından yararlanıyoruz. 7° Doğu yerleşim bölgesinde çıtayı yükseltmekle hızla büyüyen video pazarlarındaki müşterilerimize verdiğimiz desteği arttırabileceğiz. Space Systems Loral ile başka yenilikçi bir programda daha birlikte çalışmayı da dört gözle bekliyoruz.”

EUTELSAT 7C, ayrıca, Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya’da devlet hizmetleri için, 7° Doğu’dan görülebilen tüm yöreleri kapsayacak şekilde yönlendirilebilen ışın sağlayan gelişmiş bir kapasiteyle donatılacak.

Tamamen elektrikli beşinci uydu

EUTELSAT 7C, Eutelsat’ın sipariş ettiği tamamen elektrikli beşinci uydu ve şirketin daha düşük fırlatma kütlesinden yararlanırken taşınan yük performansını da korumasını sağlıyor. SSL 1300 platformuna dayanan uydu, Space Systems Loral tarafından (9 Mart’ta Ariane ile fırlatılan EUTELSAT 25B ve EUTELSAT 65 West A’nın ardından) Eutelsat için üretilenlerin üçüncüsü.

Teknoloji Makaleleri