Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services, Amazon Inspector ile güvenliği güçlendiriyor

amazon web services globaltechmagazine
AWS, otomatik güvenlik değerlendirmesi Amazon Inspector’un deneme aşamasını tamamladığını ve tüm müşterilerinin kullanımına sunulduğunu duyurdu. Amazon Inspector, potansiyel güvenlik sorunlarını, zayıf noktaları ve güvenlik standartlarından sapmaları tespit ediyor. Böylece müşterilerinin, Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) üzerinde çalıştırdıkları uygulamalarını geliştirmelerine ve güvenliğini sağlamalarına yardımcı oluyor.

Kullanmak için herhangi bir ön ödeme veya altyapı gerektirmeyen Amazon Inspector’un uygulamaya alınması oldukça kolay. Amazon Inspector ile müşteriler, sadece yürüttükleri değerlendirmeler için ödeme yapacak; bir müşterinin ilk 90 gününde ilk 250 değerlendirmesi ise ücretsiz olacak.

AWS Cloud’un esnekliği , müşterilerin uygulama ve hizmetleri daha önce olmadığı kadar hızlı bir şekilde oluşturmasını ve uygulamaya koymasını olanaklı hale getiriyor. Bununa birlikte bu uygulamaları, özelikle ölçek çapındaki güvenlik risklerine karşı değerlendirmek için gerekli manuel çaba, genellikle hem uygulama geliştirmeyi hem de IT işlemlerini yavaşlatıyor. Klasik zayıf nokta değerlendirme çözümleri, değerlendirmeleri otomatikleştirirken müşterilerin arka uç altyapısını oluşturmalarını ve yönetmelerini gerektiriyor. Hem geliştiriciler hem de merkezi güvenlik ekipleri, güvenlik değerlendirmelerini gerçekleştirmenin ve bunları geliştirme ve uygulama yaşam döngüsüne entegre etmenin daha kolay yollarını aramakta. Amazon Inspector bunu, müşterilerin üretim sistemlerinin güvenlik değerlendirmelerini otomatikleştirmek ve güvenlik değerlendirmelerini kolayca ve doğrudan mevcut uygulama süreçlerine entegre etmek için kullanabilecekleri zengin bir API seti sağlayarak olanaklı hale getirmiş durumda.

Teknoloji Makaleleri