Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo Kurumsal Ürünlerinin üretimini Avrupa’ya taşıyor

lenovo globaltechmagazineDünyanın teknoloji devi Lenovo, EMEA bölgesi müşterilerine ve iş ortaklarına daha hızlı ve hesaplı çözümler sunabilmek için kurumsal ürün üretimini Macaristan’a taşıma kararı aldı.

Dünyanın lider PC üreticisi ve sunucu pazarının yükselen oyuncularından Lenovo, x86 sunucuları, depolama ürünleri ile veri merkezi ortamı da dahil olmak üzere kurumsal ürünlerinin üretimine Avrupa’da başlayacağını duyurdu. Lenovo’nun 6 yıldır stratejik ortağı olan Flex’in Macaristan’da x86 ürün gamı üretime başlamasıyla daha etkin çözümler üretilebilecek. EMEA (Avrupa, Ortadoğu ve Afrika) bölgesi müşterileri ve iş ortakları, beş güne kadar daha hızlı teslimat, daha düşük operasyon maliyeti ve taleplerinin karşılanmasında daha hızlı ve esnek çözümler sunulması gibi avantajlardan faydalanabilecekler. Bu aynı zamanda Lenovo’nun EMEA bölgesindeki rekabetçi gücünü artırarak, sunucu pazarındaki konumunu güçlendirecek.

Lenovo’ya özel yapılanacak ve Macaristan’da yer alacak Flex tesisi 2016 yazıyla birlikte sistem kurulumu, depolama ve iletişim seçenekleri ve özel üretim sistemleri de dahil olmak üzere tüm x86 ürün gamını üretim yelpazesine katacak. Stratejik ortaklığı çerçevesinde bugüne dek PC, telefon ve ThinkServer üretiminlerine de destek veren Flex tesisi yakın zamanda Lenovo’nun EMEA bölgesindeki beş milyonuncu bilgisayarını ürettiğini duyurmuştu.

Lenovo Veri Merkezi Grubu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Wilfredo Sotolongo konuyla ilgili şunları söyledi:

“Üretimi Avrupa’ya taşımak, müşterilere somut faydalar sağlayacak stratejik bir karar. Müşterilerimiz Macaristan’da üretme başlama kararımızı oldukça olumlu karşıladı. Bu kararımızın, kurumsal pazardaki yetkinliğimizi artıracağına ve EMEA bölgesindeki müşterilerimize çok daha hızlı ve verimli bir hizmet sunmamıza yarayacağına inanıyoruz.”

Flex Macaristan Operasyon Başkan Yardımcısı Janos Lang ise şöyle konuştu:

“Lenovo ile yıllardır sürdürdüğümüz stratejik ortaklığımız ve geniş yelpazeli üretimimizle büyük gurur duyuyoruz. Bu ortaklığımızı, Lenovo’nun EMEA müşterileri için Macaristan’da kurumsal ürün üretimini de kapsayacak şekilde genişletilmesinden çok mutluyuz.”

Teknoloji Makaleleri