Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye’nin ilk görme engelsiz bilgisayar markası

lenovo-globaltechmagazineDünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, BlindLook’un geliştirdiği ses simülasyonu teknolojisi ile ülkemizdeki 1 milyon görme engellinin bilgisayar kullanmak istediklerinde, Lenovo ürünlerini engelsizce kullanabilmesini sağlıyor. Lenovo, herkes için daha akıllı teknolojileri sunmaya devam ederken engel tanımıyor.

Lenovo’dan engelsiz teknoloji kullanımına imkan

Bu doğrultuda, BlindLook tarafından, EyeBrand Ceremony adıyla düzenlenen etkinlikte, “Görme Engelsiz Marka” ödülü ile taçlandırılan Lenovo’nun ödülünü Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak aldı. Soyak, ödül konuşmasında şunları söyledi: “Dünyada ve Türkiye’de teknolojinin öncü markası olarak akıllı teknolojileri barındıran, her türlü ihtiyaca cevap veren en yenilikçi ürünlerini sunmaya devam ediyoruz. İnovasyona bağlılığımızla herkes için daha akıllı teknoloji sağlamak gibi cesur bir vizyonla, çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerimizle hareket ediyoruz. Bu vizyonla daha akıllı teknolojiyi görme engelli kullanıcılarımızın da özgürce hayata dahil olabilmesi için hak ettikleri kaliteli bir hizmet olarak görüyoruz. Görme engelsiz markalar arasında yer alabilmekten çok mutluyuz.”

BlindLook Kurucularından Sadriye Görece, BlindLook’un geliştirdiği ses simülasyonu teknolojisi ile görme engellilerin, sunulan tüm ürün ve hizmetleri eşit ve özgürce kullanabilmesi için teknolojik ve kalıcı çözümler ürettiğine değindi. BlindLook Kurucularından Cihat Ersin Aydın ise Alternatif Bank, Amazon Türkiye, Anadolu Efes, Garanti BBVA, Google Türkiye, İETT, Türkiye İş Bankası, Kredi Kayıt Bürosu, Lenovo Türkiye, Migros, Novartis Türkiye, Orkid, Papara, Şekerbank, Tefal, Toyo Matbaa Mürekkepleri, Toyota Türkiye, Vestel, Vodafone Türkiye gibi partnerlerinin ürünlerini görme engelli insanların rahatça kullanabilmesi için kayda değer adımlar attığını, belirtti.

Legion, Yoga ve ThinkPad gibi üstün teknoloji ile üretilmiş dizüstü ürünleriyle daha akıllı teknolojiler sunan Lenovo, önümüzdeki üç yılda Ar-Ge harcamalarını iki katına çıkarma hedefiyle ilerlemeye ve hizmet odaklı akıllı dönüşümü desteklemeye devam ediyor.

Teknoloji Makaleleri