Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

ASUS’un yeni ROG dizüstü bilgisayarı Haziran’da Türkiye’de

Asus Rog GlobaltechmagazineASUS’un oyunlarda en iyi kaliteyi sunmak için 6. nesil Intel® Core® i7 işlemci ve NVIDIA® GeForce® GTX 980M ekran kartı ile güçlendirdiği ROG G752 dizüstü bilgisayarı, Haziran ayında Türkiye’deki oyuncular ile buluşuyor. 

6. nesil Intel® Core® i7 (Skylake) işlemci ve NVIDIA® GeForce® GTX 980M ekran kartı ile oyun dünyasında statükoyu değiştiren ASUS’un dizüstü oyun canavarı ROG G752 Haziran ayının başında Türkiye’de satışa sunuluyor. Agresif hatların ön plana çıktığı tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken G752 Zırh Titanyumu renge sahip. Daha verimli soğutma ve stabilite için ROG serisine özel mobil 3D Vapor Chamber (buhar haznesi) soğutma sistemine de sahip olan bu yeni dizüstü, 30 tuşa aynı anda basılmasına imkân veren arkadan aydınlatmalı anti-ghosting oyuncu klavyesi ile oyunlarda en üst deneyimi sunuyor. ROG G752 aynı zamanda daha hızlı bir performans ve verimli enerji için 64GB DDR4 RAM’e kadar da yükseltilebiliyor. 

En iyi oyun deneyimi için tasarlandı

Windows 10 işletim sistemi ön yüklemeli olarak gelen ve gücünü 6. nesil Intel® Core™ i7 işlemciden alan ROG G752, NVIDIA® GeForce® GTX™ 980M ekran kartı ile oyunlarda keskin, net ve detaylı görüntüler ortaya koyuyor. Bir önceki DDR3 bellek teknolojisine kıyasla %30 daha verimli ve %20 daha hızlı çalışan DDR4 bellekleri destekleyen dizüstünde bulunan dört adet DDR4 slotu RAM’lerin 64GB’ye kadar yükseltilmesini mümkün hale getiriyor.

Geleceğin tasarımına bugünden bakış

ROG G752, altıgen tasarımlı bileşenler ve açılı kenarları ile geçmişteki ROG serisi dizüstülerini ve ROG tasarımının geldiği son noktayı aynı anda yansıtıyor. Yeni Zırh Titanyumu renk bilgisayarın modern görünümünü ve açısal hatlarını daha da belirginleştiriyor.

Her şeyi ile çok havalı

Bilgisayarlarda uygun sıcaklığı sağlayan buhar hazneleri, yüksek voltaj ihtiyacı duyan yüksek performanslı ekran kartlarının verimli soğutma için yaygın olarak kullandığı bir teknoloji. ROG G752, buhar haznesini soğutma sistemine entegre eden dünyanın ilk dizüstü bilgisayarıdır. ROG serisine özel geliştirilmiş buhar haznesi 3D Vapor Chamber, bakır ısı borusu ile bir araya gelerek akıcı ve stabil oyun performansı için GPU’nun performansını artıran verimli ve etkili bir soğutma sistemi sunuyor.

Benzersiz bir termal tasarıma sahip olan ROG G752, tozları toz çıkış kanalına yönlendirerek dâhili bileşenlerden uzaklaştırıyor. Bu da donanım bileşenlerinin ömrünü uzatırken dizüstünün stabilitesini de artırıyor. Buna ek olarak soğutma modülleri ile CPU ve GPU ayrı olarak soğutuluyor. Ayrıca arkada yer alan sıcaklık çıkış kanalı sayesinde rahat oyun deneyimi kullanıcılara sunuluyor.

Oyun için geliştirilmiş klavye

ROG G752’de yer alan ergonomik tasarıma sahip klavyenin 2,5mm tuş aralığı sağlam ve hızlı tepkime sağlarken arkadan aydınlatmalı anti-ghosting özelliği 30 tuşa aynı anda basılmasına imkân veriyor. Ayrıca klavyede bulunan özel kayıt tuşu ve ROG makro tuşları, kompleks çoklu tuş komutlarının programlanmasını da mümkün hale getiriyor.

Haziran ayının başında Türkiye’de satışa sunulması beklenen bu dizüstünün tavsiye edilen satış fiyatı ise 9 bin 999 TL.

Teknoloji Makaleleri