Cumartesi, Nisan 27, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix ile Microsoft Bulut ve Mobilitede stratejik iş ortaklıklarını genişletecek

citrix microsoft globaltechmagazineGünümüzde işletmeler küresel ekonomideki değişimlerle yüzleşirken başarı, giderek daha fazla kişi, kurum ve cihazları çevreleyen bilgileri optimize etme becerisi olarak tanımlanıyor. Bu doğrultuda; Citrix ve Microsoft, bulut, ağ dağıtımı ve kurumsal mobilite yönetimi alanındaki uygulamalar ve masaüstü sanallaştırma ile modern işgücünün ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla stratejik iş ortaklığını ilerleteceklerini duyurdular. Duyuru Citrix’in Las Vegas’taki Synergy etkinliğinde yapıldı.

Citrix’in CEO’su Kirill Tatarinov, Citrix’in gelecekteki yol haritası için stratejik bulut olarak Microsoft Azure’u tercih ettiğini duyurdu. Bu ortaklık, ortak müşterileri; bulut, mobil ve büyük veri yakınsamasından yararlanmaları ve kurumlarında dijital dönüşümü teşvik etmeleri konusunda güçlendirecek. Buna ek olarak Citrix ve Microsoft, müşteri talebine göre, Citrix XenMobile, NetScaler ve Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) arasında yapılacak yeni entegrasyonlar konusunda el ele çalışıyor.

Dünyadaki tüm sektörlerde yer alan tüm ölçekteki şirketler, dijital dönüşümü kucaklamak ve çalışanlarının her zaman her yerden verimli bir şekilde çalışabilmelerini sağlamak konusunda inanılmaz fırsatlara sahip.” diyen Citrix Başkanı ve CEO’su Kirill Tatarinov, sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Müşterilerimiz, Windows 10, Office 365 ve Azure gibi yeniliklerden sonuna kadar faydalanabilmelerini sağlamak konusunda Citrix ve Microsoft’un daha yakın çalışmaları gerektiğini düşünüyor. Bu gelişmiş ortaklık, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yanıt verme ve dijital iş dünyasına geçiş yapmalarını hızlandırmaya yardımcı olma konusunda daha çevik olmamızı sağlıyor. ”

Windows 10’a Geçişin Hızlandırılması

Genişletilmiş iş ortaklığının bir parçası olarak Microsoft ve Citrix, Windows 10 Enterprise’ı kurum içinde dağıtmaları için müşterilere esnek seçenekler sunacak. Bu yılın sonlarına doğru Citrix, Windows 10 Enterprise’ı kullanıcı başına lisanslayan müşterilerine, Windows 10 imajlarını XenDesktop VDI çözümü ile Azure üzerinden yönetebilme seçeneğini sunacak. Bu, müşterilerin sanal uygulamaları veya masaüstlerini dağıtmasına ve Microsoft bulut çözümlerini kullanan müşteriler için Windows 10’un benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olacak. Bu gelişmiş işletim sistemi üzerinde özel olarak hazırlanmış kurumsal uygulamaların test edilmesini desteklemek amacıyla Citrix müşterileri, uygulama uyumluluğu sorunlarını keşfetmek ve çözmek için uygulama yaşam döngüsü yönetimi araçları sayesinde Windows 10’a taşınmalarını hızlandıracak AppDNA’yi kullanabililecek.

Office 365 ile Bulutta Verimliliğin Sağlanması

Citrix ve Microsoft birlikte, şirketlerin Office 365’in işbirliği ve iletişim yararlarını gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Müşterilerin, Citrix XenApp’ın yüksek güvenlik seviyesi ve XenDesktop sanal masaüstü altyapısı (VDI) ortamları sayesinde, optimize edilmiş Skype for Business  deneyiminden yararlanmaları mümkün olacak. XenApp, ayrıca, müşterilerin Office eklentileri ve makrolar dahil Office 365’in tam sürümlerini çalıştırmalarına izin verecek ve Office 365 aboneliklerinden yararlanmalarına olanak tanıyacak.

Kurumsal Mobilite Yeteneklerinin Genişletilmesi

Ayrıca, bir yandan çalışanlarına harika bir verimlilik deneyimi yaşatmaları konusunda şirketlere yardımcı olmak, diğer yandan da IT profesyonellerinin şirket verilerini hem bulut hem de kurum içi uygulamalar boyunca koruyabilmelerini sağlamak amacıyla Citrix ve Microsoft, Citrix XenMobile ve NetScaler’ı Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS) ile entegre ediyor.

Citrix NetScaler, Microsoft Intune ile yönetilen cihazlarda kurum içi uygulamalara daha güvenli, kimlik tabanlı erişim için sanal özel ağ yetenekleri sağlamak amacıyla EMS ile entegre edilecek. Bu entegrasyon, giderek daha da fazla mobil öncelikli hale gelen bir dünyada, kurum içi uygulamalara erişimi yönetmeleri konusunda müşterilere geniş çaplı seçenekler dizisi sunacak.

Ek olarak, Citrix Worx Mail ve Forms uygulamaları, ShareFile kurumsal dosya paylaşımı ve senkronizasyonu ile Citrix Receiver, EMS’yi destekleyecek; bu sayede müşteriler, bu mobil uygulama deneyimlerini yönetmek ve güvence altına almak için, Office 365 ve SAP Fiori uygulamalarını yönetmek için kullandıkları mobil uygulama yönetimi yeteneklerinin aynısını kullanabilecek.

Citrix ile ilişkimiz, her zaman, ortak müşterilerimizin çalışanlarını daha üretken olmaları konusunda güçlendirerek başarıya ulaştırmaya olan bağlılığımız üzerine kurulmuştur.” diyen Microsoft Bulut ve Kurumsal Bölüm Başkan Yardımcısı Scott Guthrie, sözlerine şu şekilde devam etti: “Tercih edilen stratejik bulut olarak Azure’u seçen Citrix, şirketlerin günümüzün son derece rekabetçi ve yıkıcı olan küresel iş ortamında başarılı olabilmek için iş güçlerini mobil hale getirmelerine yardımcı oluyor.”

Bu anlaşma, modern kullanıcıların talep ettikleri tüm cihazların verimliliğini optimize ederken bir yandan da uyumluluğu iyileştirmek, yönetilebilirlik ve IT maliyetlerinde verimlilik sağlamak amacıyla işletmelere büyük bir fırsat sunuyor.

Teknoloji Makaleleri