Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom’a Global Telecoms Business’tan İnovasyon Ödülü

turk telekom globaltechmagazineTürk Telekom, 4.5G ve yeni nesil teknolojilerde kullanılmak üzere geliştirdiği yeni anten modeli ile Global Telecoms Business Zirvesi’nde “Türkiye 4.5G ağı için çok bantlı anten teknolojisi” ile inovasyon ödülünü aldı. Türk Telekom tarafından geliştirilen yeni anten, dünyadaki anten üreticilerinin de dikkatini çekerek üretim planları arasında yerini aldı. 700 MHz ve diğer tüm frekans bantlarını bütünleşik olarak destekleyen anten iki adet standart 4.5G uyumlu antenin verdiği hizmeti tek başına vererek, operatörlerin anten yatırım miktarını da azaltacak.

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, 2007 yılından itibaren düzenli olarak her yıl düzenlenen Global Telecoms Business Zirvesi’nde “Türkiye 4.5G ağı için çok bantlı anten teknolojisi” (Multi-band Antenna Innovations for Nationwide 4.5G Network in Turkey) ile inovasyon ödülünün sahibi oldu.  Global Telecoms Business İnovasyon Ödülleri, 25 Mayıs’ta Londra’da Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin’in de katıldığı törende sahiplerini buldu.

Türk Telekom tarafından geliştirilen yeni anten modeli, Türk Telekom’un sahip olduğu 4.5G frekanslarının yanı sıra yeni nesil teknolojilerde de kullanılabilecek. Yeni anten modeli, 700 MHz ve diğer tüm frekans bantlarını bütünleşik olarak destekliyor.  Geliştirilen anten modeli operatörlere bu sayede 4×4 Çoklu Giriş Çoklu Çıkış (MIMO) gibi yüksek hız sağlayan yeni teknoloji uygulamaları desteği, çevreye uyum, montaj kolaylığı ve yüksek kapasite gibi pek çok fayda sağlıyor.

Yeni anten iki adet 4.5G uyumlu anten yerine kullanılabiliyor

Türk Telekom’un teknoloji bilgi birikiminin bir ürünü olan yeni anten modeli diğer ülkelerde de kullanılacak.  Üretimi Huawei tarafından gerçekleştirilen ve Türk Telekom şebekelerinde kullanılmaya başlanan yeni anten modeli, aynı zamanda dünyadaki diğer büyük anten üreticilerinin de dikkatini çekerek, üretim planlarındaki yerini aldı. Kompakt boyutlarda (1,5 metre) olan anten modeli aynı zamanda benzer boyutlarda hizmet veren 2 standart 4.5G uyumlu antenin verdiği hizmeti tek başına vererek, operatörlerin anten yatırım miktarını da azaltacak.

Türk Telekom dünyaya örnek olan yeni bir projeye daha imza attı  

Bu projenin Türk Telekom’un dünya ölçeğindeki öncü çalışmalarından sadece biri olduğunu belirten Dr. Coşkun Şahin: “Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital devrimine liderlik ediyoruz. Bu kapsamda geliştirdiğimiz anten modeliyle bu konuda önemli bir adım attık. İnovatif projemizin dünyanın en yenilikçi ödülüne layık görülmesinden dolayı mutluyuz. Altyapımızda kullandığımız bu yeni anten modelinin dünyanın en büyük üreticilerinin de dikkatini çekmesi ve bu model üzerinden üretime başlayacak olmaları bizi ayrıca gururlandırıyor. Türk Telekom olarak her zaman yeni nesil teknolojileri en iyi hizmeti sunarak müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu kapsamda 4.5G’de kullanılacak yeni teknolojileri ve 700 MHz gibi yeni frekansları destekleyen yeni anten ile en iyi 4.5G hizmetini yine Türk Telekom olarak biz sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Teknoloji Makaleleri