Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Salesforce, bulut sağlayıcısı olarak Amazon Web Services’i tercih etti

amazon web services aws globaltechmagazineSalesforce, altyapı genişlemesi kapsamında Amazon Web Services’den (AWS) aldığı hizmetlerin kapsamını genişletiyor.

AWS, Müşteri Başarı Platformu ve dünyanın 1 numaralı CRM şirketi olan Salesforce’un genel bulut altyapı sağlayıcısı olarak AWS’yi tercih ettiğini duyurdu. Şirketin planlanan uluslararası altyapı genişlemesi kapsamında Salesforce ilk defa, kullandığı temel hizmetlere Satış Bulutu, Servis Bulutu, Uygulama Bulutu, Topluluk Bulutu, Analitik Bulutu ve çok daha fazlasını da dahil ederek AWS’den aldığı hizmetleri genişletiyor.
Heroku, Marketing Cloud Social Studio, SalesforceIQ ve yakın zamanda duyurulan Salesforce IoT Cloud da dahil olmak üzere birçok Salesforce hizmeti, halihazırda AWS altyapısı üzerinde çalışıyor. Salesforce, yeni altyapıyı daha hızlı ve verimli bir şekilde çevrimiçine getirmek amacıyla AWS’yi kullanacak.

“Tercih edilen genel bulut altyapı sağlayıcısı olarak Amazon ile olan stratejik ilişkilerimizi ilerletmek konusunda heyecanlıyız.” diyen Salesforce başkanı ve CEO’su Marc Benioff sözlerine şu şekilde devam etti: “Büyüyen küresel müşteri tabanımızın ihtiyaçlarını destekleyebilecek daha sağlam kurumsal yeteneklere sahip ya da daha sofistike başka bir genel bulut altyapı sağlayıcısı yok.” şeklinde konuştu.

AWS CEO’su Andy Jassy ise şunları söyledi: “Dünyadaki lider işletmeler ve ISV’ler, daha çevik ve verimli olmak, maliyetlerini azaltmak ve sunduğumuz güvenlik, güvenilirlik ve kapsamlı işlevsellikten yararlanabilmek amacıyla işleri açısından kritik olan uygulamalarını AWS Cloud’a taşıyor. Şirketler işlerini dönüştürmek konusunda Salesforce’a güveniyor ve bizler de Salesforce’un ölçeklendirmeye, yeni servis eklemeye ve işletme gücünü korumaya yardımcı olacak genel bulut altyapısı iş ortağı olarak AWS’yi tercih etmiş olmasından ötürü heyecanlıyız.”

Teknoloji Makaleleri