Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Tayvan’da e-ticaret sektörü yeni teknolojilerle gelişiyor

rtbhouse globaltechmagazineİnternet üzerinden alıveriş her geçen gün Tayvanlı tüketicilerin günlük hayatına hızla girerken, ülkenin 2015 yılındaki e-ticaret sektörü büyüklüğü 30,82 milyar dolara ulaştı. En hızlı büyüyen e-ticaret pazarlarından biri olan RTB House, Tayvan’da başarılı olmak isteyen işletmelere dijital yatırımlarında yardımcı olmak üzere faaliyete başladığını duyurdu.

Mobil cihaz yaygınlığının artması ve tüketicilerin değişen alışveriş alışkanlıkları ile, Tayvan’ın e-ticaret piyasası, her sene artan online kullanıcıların artan sayısına paralel bir şekilde muazzam büyüme için büyük bir potansiyel sunuyor. Bilişim Endüstrisi Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre, Tayvan’ın e-ticaret pazar büyüklüğü 2015 yılında 30.82 milyar dolara ulaştı. En hızlı büyüyen dijital pazarlama teknoloji şirketlerinden biri olan RTB House, Tayvan’da başarılı olmak isteyen işletmelere dijital yatırımlarında yardımcı olmak üzere faaliyete başladığını duyurdu.

En son yapılan mobil alışveriş araştırmalarına göre, Tayvanlı tüketicilerin yüzde 62,6’sı son üç ayda internet üzerinden alışveriş yaptı. Bu oran ülkeyi Asya Pasifik bölgesinde Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sıraya taşıyor. Buna karşılık e-ticaret yayılımında dünya lideri olan İngiltere’de bu oran yüzde 77. Amerika Birleşik Devletleri yüzde 66 ile arkasından geliyor. E-ticaret, Tayvan’ın toplam perakende satışlarının yüzde 11’ini oluşturuyor. İnternet üzerinden alışveriş, birçok Tayvanlı tüketicinin günlük tüketim alışkanlıklarının her geçen gün yükselen bir parçası olduğunu gösteriyor. Artan internet üzerinden alışveriş eğilimde ise Tayvanlıların yüzde 70’lik kesimi akıllı telefonları üzerinden bu işlemlerini gerçekleştiriyor.

Genel olarak Tayvanlı tüketicilerin internet üzerinden aldığı ilk beş ürün ise şöyle sıralanıyor; online oyunlar (yüzde 31), mobil uygulamalar (yüzde 24), indirim kuponları (yüzde 23), giyim ve aksesuar (yüzde 22.7), ve kişisel bakım, cilt bakımı ve kozmetik ürünleri (yüzde 14.7).

İnternet penetrasyonu e-ticareti tetikliyor

Dünyada 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Avrupalı teknoloji firması RTB House bir başka Asya Pasifik piyasasında daha operasyonlarını başlattı. Tayvan’da satış organizasyon yapısı kurarak dünya genelinde etkinliğini artırıyor.

RTB House Bölge Direktörü Ömer Aras, “Tayvan teknolojiye en hızlı ayak uyduran piyasalardan biri olarak addediliyor. Yüzde 80 oranındaki internet penetrasyonuyla Asya Pasifik bölgesindeki dördüncü ülke olması ve nüfusun e-ticaret kullanım oranında dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olmasıyla, online iş yapan işletmeler için oldukça büyük bir potansiyele sahip. RTB House’un bölgede yeni bir piyasaya doğru genişlemesine öncülük yapmanın heyecanı içindeyim. Tayvan’ın online endüstrisi büyümeye devam ederken, işletmeler e-ticaret piyasasının sürdürülebilir gelişiminden emin olabilirler. Sunduğumuz eşsiz ve esnek yeniden hedefleme çözümlerimizle, bölgedeki e-ticaret oyuncularının online pazarlama, reklam ve satış gelirlerinde yüksek dönüşlere ulaşmaları konusunda yanlarında olacağız” dedi.

Teknoloji Makaleleri