Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

RTB House, WhitePress’i satın aldığını duyurdu

rtb house-globaltechmagazineÜst üste dört yıl, Financial Times’ın Avrupa’daki En Hızlı Büyüyen Şirketler listesinde yer alan RTB House, içerik pazarlaması otomasyonunun lideri WhitePress’in tüm hisselerini aldığını açıkladı.

Pazarlama teknolojileri alanında birçok yeniliğin öncüsü RTB House, lider içerik pazarlama platformu WhitePress’in tüm hisselerini aldı. RTB House’un platforma sağladığı deneyim ve destek sayesinde WhitePress, yabancı pazarlara açılma planlarına hız verecek.

WhitePress, reklam ajanslarına ve kurumsal müşterilere internet üzerinden içerik oluşturmanın ve yayımlamanın yanı sıra pazarlama kampanyalarının sonuçlarını izleme konusunda da destek veriyor. Yayımlama sürecinin daha kolay, daha hızlı ve daha uygun maliyetli olmasını sağlayan şirket, içerik pazarlama otomasyonunda pazara liderlik ediyor. Binlerce tüketiciye ulaşan şirketin çözümleri, 12 ülkede 21 binden fazla yayımcının yer aldığı envantere sahip.

Satın alma, RTB House için pazarlama teknolojilerine yönelik genel ürün portföyünün genişlemesi anlamına geliyor. Ayrıca şirketin önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde büyümeyi hedefleyen bir ortak ile tamamen yeni bir dijital pazarlama alanına girişinin de sinyallerini veriyor.

RTB House’un Kurucusu ve CEO’su Robert Dyczkowski bu konuda düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor:

“WhitePress’in potansiyelinin ne kadar büyük olduğunun farkındayız; RTB House da yalnızca birkaç sene önce benzer bir aşamadaydı. Böyle bir aşamadayken WhitePress’in yaptığı işin değerinin farkında olmamız, WhitePress’in önemli ölçüde büyümesine gerçekten katkı sağlayabileceğimize inanmamızı sağladı. Özellikle uluslararası alanda genişleme konusundaki deneyimimiz şirket için yararlı olacaktır. Bu alım, her iki şirketin de pazardaki konumunu güçlendiriyor ve başarılı olmaları için büyük bir fırsat sunuyor.”

FT1000’e üst üste 4. kez girdi

RTB House, 2019 yılında 169,46 Milyon Avro ile yüzde 810 gelir artışına sahip oldu. 2016 ve 2019 yılları arasında dünya çapında çalışan sayısını 184’den 575’e çıkardı.

Derin öğrenme algoritmaları ile reklam teknolojisi sektörüne benzersiz bir çözüm sunan RTB House, Yapay Zeka Tam Satış Hunisi Pazarlama Çözümleri ile bir kullanıcının huninin hangi aşamasında olduğunu gerçek zamanlı olarak görmeye olanak tanıyor ve bu içeriği göz önünde bulundurarak hangi reklamın kullanıcıya gösterilmesi gerektiğine karar veriyor. Bu yaklaşım sayesinde RTB House, günümüzde yeniden hedeflemede ve marka kampanyalarında sıra dışı sonuçlar sunuyor.

Teknoloji Makaleleri