Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom şehirleri akıllandırıyor

turktelekom globaltechmagazineDaha sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi şehirlere dönüşüm konularının tartışıldığı  “Smart City Expo” İstanbul’da gerçekleştirildi. Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, Türkiye’nin ilk yeni nesil şehir projelerine imza attıklarını belirterek, akıllı uygulamaları sayesinde elektrikte yüzde 25’e, sulamada yüzde 30’a varan tasarruf elde edildiğini, trafik kazalarında ise yüzde 40’a varan düşüş sağlandığını açıkladı. 

Kentleri geleceğe taşıyacak yenilikçi fikirlere ve projelere yönelik bilgi paylaşımının gerçekleştirildiği, ulaşımdan enerjiye ve kentsel planlamaya dair birçok alanda yenilikçi fikirlerin sunulduğu Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi) Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Daha sürdürülebilir bir gelecek için yenilikçi şehirlere dönüşümü sağlayacak olan akıllı teknolojiler ve stratejilerin masaya yatırıldığı kongrede konuşan Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, “Bizim amacımız insanları mutlu edecek teknolojileri şehirlere kazandırmak. Akıllı trafik, akıllı çevre, akıllı sağlık, akıllı güvenlik, akıllı enerji ve akıllı yönetim başlıkları altında sunduğumuz yeni nesil uygulamalarla şehir hayatını kolaylaştırıyoruz. Türk Telekom olarak inovatif teknoloji uygulamalarımızla Türkiye’yi, araçların, evlerin, okulların, şirketlerin ve şehirlerin akıllandığı bir geleceğe taşıyoruz” dedi.

Hedef şehirlerimizi daha yaşanır hale getirmek

Yeni nesil şehir çözümlerinin güvenlik, verimlilik, ekonomi, çevresel duyarlılık ve yaşam kalitesi gibi konularda şehirlere önemli katkılar sağladığını ifade eden Mert Başar, şu bilgileri paylaştı:

“İnovasyon, bilgi ve ihtiyacın harmanlanması ile şehirlerin çehresi değişiyor. Yeni nesil durak, otopark, kavşak, aydınlatma, sulama, atık toplama, geri dönüşüm, güvenlik, sağlık çözümlerimiz belediyelerin işlerini kolaylaştırıyor, vatandaşların zaman tasarrufu yapmasını sağlıyor. Örneğin Karaman ve Antalya’daki yeni nesil şehir uygulamalarımızla elektrikte yüzde 25, sulamada yüzde 30 tasarruf sağlandı. Trafikte geçirilen sürenin düşmesine bağlı olarak karbon salınımı yüzde 25 azaldı, trafik kazalarında yüzde 40’a varan düşüş sağlandı. 400’ün üzerinde kişi kronik hastalık takibi sağlık durumları takip edilip periyodik bakımları yapılmaya başladı. 100 binin üzerinde kişi açık alan Wi-Fi hizmetinden faydalandı ve bilgiye bu noktalardan ücretsiz ulaştı.”

Türk Telekom olarak şehirlere değer katmaya devam edeceklerini söyleyen Başar, “Hedefimiz Türkiye’deki 81 ili, 214 bin km fiber altyapımız ve güçlü 4.5G şebekemiz ile hızlı, kesintisiz bir biçimde bağlamak ve şehirlerimizi daha yaşanır hale getirmek olacak” diye konuştu.

Etkinlikte ayrıca Türk Telekom’un trafik, çevre, sağlık, güvenlik, enerji ve yönetim gibi alanlardaki akıllı uygulamaları video desteği ile tanıtıldı; sanal gerçeklik gözlükleriyle katılımcılara akıllı şehir deneyimi yaşatıldı.

Teknoloji Makaleleri