Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services’ten Nesnelerin İnterneti IoT butonu

AWS IoT button Globaltechmagazine.comAmazon’un geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Dash butonlarını Nesnelerin İnterneti (IoT) konsepti ile birleştiriyor.  Dash butonu, Amazon Prime üyelerinin evlerinde bitmek üzere olan ürünleri tek bir dokunuşla sipariş etmesini mümkün kılıyordu. Dash butonu diğer bir deyişle; evde sıklıkla yenilenmek durumunda kalınan ürünler için bir hatırlatma ve temin etme servisi.

Kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran bu teknoloji artık sadece alışveriş amaçlı kullanılmayacak. Buton,  Nesnelerin İnterneti konsepti çerçevesinde geliştirilen cihazların kontrolünde de kullanılacak.

Amazon Dash butonlarının Nesnelerin İnterneti konseptiyle buluştuğu versiyonu AWS IoT Button adını taşıyor. AWS IoT Button; ürün saymak, telefonda arama yapmak veya mesaj göndermek, garaj kapısı açmak, bir görevi başlatmak ya da durdurmak veya bir servise komut iletmek amacıyla kullanılabiliyor. AWS IoT Button ile Uber’den araç çağırılabiliyor, Philips Hue ampül çalıştırılabiliyor veya Netflix kontrol edilebiliyor. Slack, Twitter ve Facebook API’ları ile de çalışan butonlar ile kullanıcılar ailelerine veya arkadaşlarına mesajları da otomatik olarak iletebiliyor.

AWS IoT Button butonunun sunduğu imkanlardan Amazon Web Services aboneleri faydalanabilecek.

Teknoloji Makaleleri