Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bilişimin zirvesindeki akademisyen ve profesyoneller Dijital Dönüşümü konuşacak

idc ecis 2016 globaltechmagazineBoğaziçi Üniversitesi, 40’tan fazla ülkenin katılımıyla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan 24. Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı ECIS 2016’nın ve konferansın son günü yapılacak CIO Sempozyumu’nun ev sahipliğini üstleniyor.

Bilişimin zirvesindeki akademisyen ve profesyonelleri buluşturacak olan 24. Avrupa Bilişim Sistemleri Konferansı (24th European Conference on Information Systems) ECIS 2016 12-15 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul’da, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor. Konferansın son günü 15 Haziran’da Türkiye’den 15 lider şirketin üst düzey yöneticilerinin yer alacağı ECIS 2016 CIO Sempozyumu, (ECIS 2016 – CIO Symposium) gerçekleştirilecek.
100 ülkeden dört binden fazla araştırmacının üyesi olduğu Association of Information Systems, AIS tarafından dünya çapında tanınan az sayıda konferanstan biri olan, Avrupa’nın en prestijli Bilişim Sistemleri konferansları arasında yer alan ECIS çatısı altındaki dev buluşma, 24 yıldır ilk defa Türkiye’de, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den yönetim bilişim sistemleri akademisyenlerinin önemli bir başarısı olarak kabul edilen ECIS organizasyonun Istanbul’a gelmesi Türkiye’nin ECIS’te Avrupa Birliğine girmesi olarak yorumlanıyor. ECIS Istanbul’un AIS’te Türkiye başlığının (chapter) açıldığı 2016 yılında gerçekleştiriliyor olmasının da uluslararası bilişim akademisyenlerinin Türkiye’ye olan ilgisini katlaması bekleniyor. Konferansın eş başkanlıklarını Prof. İzak Benbasat (University of British Columbia, Sauder School of Business, Vancouver, Kanada), Prof. Niels Bjørn-Andersen (Copenhagen Business School, Department of IT Management, Danimarka) ve Prof. Aslı Sencer (Boğaziçi University, Department of Management Information Systems, İstanbul) üstleniyorlar.

Konferansın konuğu SAP, MAERSK, Siemens ve Allianz gibi devlerin YK Üyesi Jim H. Snabe

Bilişim sistemlerinin insanları, kurumları, ülkeleri, nesneleri bağlayan niteliğiyle ana teması “Küresel Geçit Olarak Bilişim Sistemleri” (Information Systems as a Global Gateway) olarak belirlenen ECIS 2016 Konferansı’nda 40’dan fazla ülkeden 300 akademik çalışma sunulacak. 500 katılımcıyı ağırlayacak konferansta akademisyen ve profesyoneller bilişimin geleceğine yön verecek konuları tartışmaya açacak.

Konferansın açılış konuşmasını 13 Haziran tarihinde Maersk Group, Siemens, SAP, Allianz and B&O’nun Yönetim Kurulu Üyesi Jim Hagemann Snabe yapacak. Snabe, “Endüstri 4.0 Çağında Dijital Dönüşüm” başlıklı konuşmasında dijital dönüşümün daha iyi bir gelecek için nasıl sonuçlar yaratacağından ve söz konusu sonuçların iş dünyası ve toplum için öneminden bahsedecek.

Sempozyumda ayrıca ‘’Bilişim sistemleri (BS) teorileri, büyük veri analizi, süreç yönetimi, bulut bilişim, inovatif dijital tasarım, dijital sağlık, dijital medya yönetimi, işgücü yönetimi, ekonomik değeri, insan-bilgisayar etkileşimi, geliştirme, adaptasyonu, yönetimi, bilgi yönetimi, kurumsal kaynak planlaması sistemleri, sosyal medya yönetimi, dijital sürdürülebilirlik, bilişim teknolojileri inovasyon ve tasarım’’ olmak üzere, 32 farklı başlık altında paralel, poster sunumları, yazılım prototip sunumları, paneller gerçekleştirilecek.

ECIS 2016 CIO Sempozyumu’nda Hüsnü Erel ve Stefanie Kemp ile Dijital Dönüşüm ve Dijital Inovasyon üzerine
Boğaziçi Üniversitesi konferansın son günü olan 15 Haziran 2016 tarihinde ECIS 2016 CIO Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

ECIS 2016 CIO Sempozyumu’nun konuk konuşmacısı Garanti Bankası Teknoloji, Operasyonel Servisler ve Merkezi Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel olacak. Erel ‘’Türkiye’de Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Kullanımı’’ üzerine konuşacak.

Sempozyumun uluslararası konuk konuşmacısı, Almanya’nın enerji devi RWE’nin CIO’su Stefanie Kemp ise ‘’Dijital Inovasyon Başarısı’ üzerine bir sunum yapacak.
Sempozyum kapsamında dijital dönüşüm, büyük veri ve sosyal medya konularında yapılacak panellerde ise Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden 15 CEO ve CIO katılarak bilişimin rekabet avantajı oluşturacak kullanım şekilleri, karşılaşılaşılan zorluklar, gelecek öngörüleri gibi başlıklarda akademik moderatörlerle birlikte tartışmalar yürütecek.

Bilişim sistemleri alanındaki akademik araştırmaların ve profesyonel tecrübenin beraberliğiyle oluşan bu sinerjiyle araştırmalara yeni yönler belirlenecek, bilişimle elde edilecek rekabet avantajları tartışılacak.

Dijital Dönüşüm, Büyük Veri ve Sosyal Medya ‘yı uzmanları tartışacak

Sempozyumda ayrıca günümüzde bilgi teknolojileri sayesinde üretilen inovatif ürün ve servislerin, kurumlara teknolojik değişim ve büyüme olanağı sağlarken, bir yandan çeşitli riskler yarattığı üzerinde durulacak. Bu kapsamda gerçekleştirilecek ‘’Dijital Dönüşüm’’ paneli yazılım, havayolları taşımacılık, perakende, internet teknoloji sektörlerindeki önde gelen şirketlerden konuşmacılar ve akademisyenlerle, nesnelerin interneti ve büyük veri üzerine kurulu Endüstri 4.0 çağında dijital dönüşümü tartışmaya açacak.

Sempozyumun bir diğer ilgi çekici panelinde ise ‘’Büyük Veri’’ masaya yatırılacak. Panelde verinin elde edilmesi, analizi, kullanım şekilleri, karar süreçlerine etkileri basın, sağlık, telekomünikasyon, bilişim altyapı ve yazılım, araştırma gibi farklı sektörlerde ele alınacak.

‘’Sosyal Medya’’ panelinde ise sosyal medya müşterilerin değişen ihtiyaçlarını izlemede ve yönlendirmede büyük bir potansiyel olarak ele alınacak; reklamcılık pazarlama, finans gibi farklı sektörlerde sosyal medya verilerinin kullanımı, hukuksal sorunlar ve altyapı teknolojileri tartışılacak.

Teknoloji Makaleleri