Pazar, Mayıs 5, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam ürünleri artık Platin Bilişim yelpazesinde

Platin Bilişim Veeam Globaltechmagazine.comPlatin Bilişim, şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software ile stratejik iş ortağı oldu. Firma bu iş birliği çerçevesinde, Veeam’in Availability Suite veri koruma ailesinin Türkiye’deki projelerini yürütecek.

2001 yılından beri Türkiye’nin önde gelen kurumlarına “Veri Koruma”, “Arşivleme”, “İş Sürekliliği”, “IT Altyapı Yönetimi” ve “Güvenlik” konularında profesyonel çözümler sunan Platin Bilişim,  Veeam Software ile işbirliğine gittiğini açıkladı. İki firma arasında gerçekleştirilen gerçekleşen iş birliğinin ardından “Kesintisiz Çalışan Modern Veri Merkezi” tarafında katma değer yaratmaya odaklı yeni projelerin de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Veeam ürünlerinin sanallaştırılmış ortamlar için özel olarak tasarlandığını belirten Veeam Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan, “Ürünlerimiz birçok farklı markanın çözümüne uygun şekilde optimize edildiği ve yine bu ürünlerle güçlü entegrasyon sağladığı için her ölçekteki şirket içi ideal bir çözüm oluşturuyor. Biz kendimizi her zaman şirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi olarak konumlandırıyoruz. Türkiye’de de bu anlamda Platin Bilişim ile çalışmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Veeam Software olarak ilk defa 2008’de oluşturdukları EMEA ProPartner Programı’nda genişletme yaptıklarını da ifade eden İnan, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Veeam ProPartner Programı iş ortaklarının kesintisiz çalışan şirketlerin ihtiyaçlarından doğan iş fırsatlarını avantaja dönüştürmelerini sağlıyor. 2015’te EMEA’da 4.300’den fazla yeni iş ortağının katılımıyla bölgedeki toplam ProPartner sayımız 22.700’e ulaştı. Platin Bilişim’e de bu vesileyle iş ortakları ailemize hoş geldiniz diyoruz.”

Platin Bilişim için büyük bir adım 

Her geçen gün uluslararası iş ortağı sayılarında artış kaydettiklerini ve bundan da son derece memnun olduklarına dikkat çeken Platin Bilişim İş Geliştirme Müdürü Mehmet Bayram,  “Veeam Software ürünleri daha önce işbirliğine başladığımız HPE’nin özellikle veri merkezi tarafındaki ürünleri ile son derece uyumlu ve yapılan projelere baktığımızda da çok başarılı iler ortaya çıktığını görüyoruz. Biz de bu değerli iki şirketin ürünleri sayesinde ülkemizdeki veri merkezlerinin kesintisiz çalışabilme özelliklerini daha da artırmaları için uğraş vereceğiz. Dahası ver merkezlerinin kesintisiz hizmetlerini müşterilerine daha ekonomik yollarla sunabileceklerini de buradan müjdelemek isterim” dedi.

Teknoloji Makaleleri