Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VeeamON Forum Türkiye’de ana konu dijital dönüşüm ile artan veri erişilebilirliği

veeamon forum globaltechmagazineŞirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam® Software, ilk bölgesel veri merkezi erişilebilirlik etkinliği olan VeeamON Forum Türkiye’de tüm sektörlerin kaçınılmaz olarak içinde yer alması gereken Dijital Dönüşüm (Digital Transformation) ile daha da hızlanan bağlantının kullanıcıların veri erişilebilirliği konusundaki beklentilerini ne derece yükselttiği konuşuldu.

Veriye erişilebilirliğin kritik önem taşıdığı bir dönemde olduğumuzu anlatan Veeam Software Türkiye Ülke Müdürü Ozan İnan, iş dünyasında uygulamaların ve verilerin olduğu veri merkezlerinin tamamının korunması ve erişilebilir olmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Veeam’in 2016 Erişilebilirlik Raporu’ndan da bahseden Ozan İnan, bu araştırmanın şirketlerin yatırım stratejisi ve psikolojisi hakkında kapsamlı ipuçları sunduğunu anlattı. Bu araştırmaya göre CIO’ların yüzde 84’ünün dijital dönüşümün gerektiğini bildiğini ancak kullanıcılara sağladıkları ile kullanıcıların talepleri arasında büyük bir uçurum olduğunu, bu uçurumun kapanması için de BT’ye yatırım yapılması gerektiğini anlattıktan sonra sözlerine şöyle devam etti: “Dijital dönüşümde, firmalar CAMMS stratejisini – Cloud (bulut), Analitics (analitik), Mobile (Mobil), Social (sosyal ağlar) ve Security (güvenlik)- benimseyecekler. Dijital dönüşüm, geleceğe hazır olmak isteyen her şirketin odağında olması gereken bir konu. Bu nedenle teknolojinin değdiği her alanda Veeam olarak sürekli çalışan bir ortam için köprü görevi oluşturacağız.”

İşletmelerin Artık Kesintisiz Çalışmaya İhtiyacı Var 

Veeam EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Olivier Robinne, Türkiye’deki şirketler için dijital dönüşümün gerekliliğine ilişkin algının artması ilebirlikte yeni bir dönemin başladığını ifade etti. “Bundan sonraki adım iletişimi insansız ortama taşımak. Burada önemli olan da iletişimin kesintisiz olması. Bu dönemde, veriye erişim ve hız olmazsa olmaz bir kriter olacak. Veeam bu noktada şirketlerin ihtiyacı olan teknolojik desteği vererek, veriye erişimi kesintisiz ve hızlı hale getiriyor. Diğer bir deyişle iş hayatımıza dahil olan ve gelecekte normal hayatımızın da çoğunu oluşturacak sistemlerin sorunsuz ve sürekli çalışabilir olması için çözüm sunuyoruz.”

HPE, NetApp ve Microsoft’un sponsorları arasında bulunan VeeamON Forum Türkiye’de sektörün önde gelen BT uzmanları ve vizyonerleri bir araya geldi. BT uzmanları ve katılımcılar, kesintisiz çalışan şirketleri nasıl gerçekleştirebilecekleri ve bu konuda neler yapılabileceği konularında fikir alışverişinde bulundular. Bir günlük forumda katılımcılar, en son BT trendleri hakkında bilgi sahibi olmanın yanı sıra sunucu sanallaştırma, depolama ve buluttaki BT yatırımlarını daha da artırmaya yardım edecek en son araştırmalar konusunda da fikir sahibi oldular.

Teknoloji Makaleleri