Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Microsoft Linkedin’i de satın aldı

microsoft globaltechmagazine

Sosyal medyada “Kravatlı Facebook” olarak nitelendirilen ve hem iş arayanların hem de işverenlerin sıklıkla tercih ettiği bir platform olan Linkedin artık Microsoft bünyesinde yer alacak.

Teknoloji devi Microsoft yapmış olduğu satın almalara bir yenisini kattı ve Linkedin’i de satın aldı. Teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşen bu satın almayla ilgili yapılan resmi açıklamaya göre Microsoft, Linkedin’i 26 milyar dolar karşılığında bünyesine kattı. Anlaşmaya göre Microsoft, Linkedin’e hisse başına 196 dolar olmak üzere toplam 26.2 milyar dolar ödeyecek.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın yaptığı duyuruya göre satın alma sonrasında Linkedin CEO’su Jeff Weiner, sosyal ağdaki bu görevine devam edecek. Gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından satın alma işleminin bu mali yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Microsoft’un satın alma işlemiyle ilgili yaptığı resmi duyuruya göre Linkedin’in dünya genelinde 433 milyon kullanıcısı bulunuyor. Sosyal ağın bu kullanıcılarının 105 milyonunu aylık aktif Linkedin kullanıcıları oluşturuyor.

Bu satın alma ile ilgili detayları Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Linkedin CEO’su Jeff Weiner’dan dinleyelim:

 

Teknoloji Makaleleri