Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye Bilişim Derneği ile Haydi Düş Başına

globaltechmagazine Türkiye Bilişim Derneği TBDTürkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1998’den bu yana geleneksel olarak düzenlenen “TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması”nın 18’incisi için start verildi. Bilimkurgu hayranlarını, gerçek yaşamdan daha gerçek olan bilim kurgu masasında buluşturmayı hedefleyen yarışmaya başvurular 1 Eylül 2016 tarihine kadar yapılabilecek.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1998 yılından bu yana aralıksız 17 yıldır düzenlenen “TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması” bu yıl da katılımcılarına ‘Haydi Düş Başına’ dedi.

Gerek jürisi, gerek katılımcıları, gerekse ödülleri ile Türkiye’nin önde gelen bilim kurgu platformlarından biri haline gelen TBD 18’inci Bilimkurgu Öykü Yarışması için başvurular alınmaya başlandı. Bu yıl belirli bir temanın belirlenmediği yarışmada, katılımcıların düşleri, düşünceleri, imge ve simgeleri bilimkurgu türünde öyküleştirerek, farklı zaman, mekân ve olgu dünyasına taşıması hedefleniyor. Yarışmaya katılan ve en fazla iki bin sözcükten oluşması istenen öykülerde, Türkçe olması, bilim kurgusal ögelere sahip olma, daha önce basılı ya da dijital herhangi bir mecrada yayınlanmamış ve özgün olma şartı aranacak.

TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkese açık olan yarışmanın seçici kurulunda, Aykut Dalyan, Atıf Ünaldı, Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Erdal Naneci, Ersin Taşçı, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Özgür Tacer, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Ümit Dağcı yer alıyor. TBD 18. Bilimkurgu Öykü Yarışması sonuçları 22 Kasım 2016 tarihinde açıklanacak. Yarışmada birinci gelen öykü 3 bin TL, ikinci öykü 2 bin TL ve üçüncü gelen öykü ise bin TL hediye çeki ile ödüllendirilecek. Dereceye girecek öyküler içinde seçici kurul tarafından yayımlanmaya değer bulunanlar kitap olarak yayınlanacak.

TBD, Türkçe’de bilimkurgu yapıtlarının sayısını artırmak” amacıyla düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması’na katılan öyküleri kitaplaştırıyor. TBD, üçüncü ‘Ödüllü Öyküler’ kitabını “Dünyalılar” adıyla bilim kurgu sevenler için çıkardı.

Öykü Yarışmasıyla ilgili detaylara http://www.tbd.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Teknoloji Makaleleri