Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İşletmeler bu çözümle yüzde 20 maliyet avantajı sağlayacak

Asseco SEE GlobaltechmagazineAsseco SEE, Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen etkinlik ile kendi Ar-Ge gücüyle geliştirdiği kurumsal varlık ve gider yönetimi yazılımı Fidelity’i anlattı.  Türkiye’nin önde gelen bankalarından konuşmacı olarak etkinliğe katılan yöneticiler, Fidelity çözümü ile elde ettikleri operasyonel verimliliği ve maliyet avantajlarını paylaştılar.  500’den fazla özel fonksiyon ile deneyimlenmiş en iyi iş uygulamalarını bünyesinde barındıran çözüm,  yatırımların kısa sürede geri dönüşünü sağlıyor. Kurumlar, etkili yönetilen gider analiz çalışmalarıyla önemli tasarruf fırsatları yakalarken, yoğun rekabet ortamında kârlılık avantajı da elde edebiliyor.

 

Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen etkinliğe, Türkiye’nin önde gelen finansal kurumların yöneticileri katıldı.  Büyük ilgi gören etkinlikte Fidelity çözümünün, kurumların varlık ve gider işlemlerinin bütünleşik olarak nasıl yönettiği anlatıldı. Asseco SEE tarafından geliştirilen Fidelity çözümü, esnek ve modüler yapısı sayesinde kurumlarının ihtiyaçlarına uyarlanabilirken, mevcut altyapıya kolayca entegre edilebiliyor. Fidelity, birbirleri ile entegre çalışabilen talep ve satın alma yönetimi, sözleşme yönetimi, varlık-sabit kıymet yönetimi, personel masraf, gayrimenkul, inşaat ile emlak yönetimi çözümlerini modüler yapısı sayesinde uçtan uca ve bütünleşik olarak yönetebilmeye olanak sağlıyor. 

Esnek yapısıyla her sektörde kullanılabiliyor

Türkiye’nin önde gelen bankaların katılımcı olduğu etkinlikte, bankaların konuşmacıları, Fidelity ile varlık ve gider yönetimi için temel uygulamalar olan satın alma yönetimi, tedarikçi sözleşmeleri yönetimi ve varlık yaşam döngüsü yönetimini tek bir çatı altında yönetebildiklerini belirttiler. Ayrıca çözümle gayrimenkuller, şubeler, inşaat hizmetleri ve araç filosu gibi özel gider kalem operasyonlarını da kolaylıkla takip ettiklerini dile getirdiler. Özellikle Fidelity inşaat yönetimi çözümü ile inşaat hizmetleri yönetiminde uçtan uca tüm süreci başarılı yönettiklerini ve tüm ilgili giderlerin ve varlıkların yönetimini etkin olarak yönetebildiklerini vurguladılar.

İşletmelerin yüzde 49’u giderlerden nasıl tasarruf edeceğini öngörmek istiyor 

İşletmelerin yüzde 49’unun giderlerinde tasarruf olasılıklarını öngörebilmek istediklerini belirten Asseco SEE Satış Müdürü Mutlu Akar, “Varlık ve gider yönetimini iş süreçlerine entegre eden kurumlar; diğer kurumlara oranla yüzde 33 daha iyi kategori yönetimi, yüzde 21 oranında daha iyi tedarikçi analizi ve yüzde 11 oranında daha iyi gider görünürlüğü sağlayabiliyor. Fidelity, mobilitenin her geçen gün yaygınlaştığı günümüzde kurumlara, zaman ve mekândan bağımsız yönetim ve karar alma olanağı sunuyor.” dedi.

Yatırımlar kısa sürede kendini amorti ediyor 

Gider analizi süreçlerinin kurumların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını ifade eden Asseco SEE Ürün Geliştirme ve Operasyonlardan Sorumlu Direktör Mutlu Özdemir ise şu bilgileri verdi: “Kurumların operasyonel verimliliğini artıran Fidelity çözümü, kurumsal varlık ve gider yönetimde yüzde 20’ye varan maliyet avantajı sağlıyor. Fidelity ile kurum ihtiyaçları doğrultusunda ölçeklenebilecek şekilde esnek ve modüler bir yapı sunuyoruz. 500’den fazla özel fonksiyon ile deneyimlenmiş en iyi iş uygulamalarını müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda özelleşebilen bir altyapı ile çok kısa sürelerde uygulayabiliyor ve yatırımların geri dönüşünü sağlıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri