Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CMC çağrı merkezi sektöründeki istihdamı güçlendiriyor

cmc globaltechmagazineTürkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden olan CMC, İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı 2016’da müşteri temsilcisi pozisyonunda istihdam edebileceği uygun adaylar ile bir araya geldi. CMC, 120 bin potansiyel aday arasında çağrı merkezi sektöründe kariyer yapmak isteyen adaylara mülakat kapılarını açtı.

Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden olan CMC, yeni müşteri temsilcisi pozisyonları ile hem hizmetlerini geliştiriyor, hem de çağrı merkezi sektörünün istihdamına katkıda bulunuyor.

Kısa ve orta vadede ortaya çıkan müşteri temsilcisi pozisyonundaki ihtiyaçlarını karşılamak için İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı 2016’ya katılan CMC, İŞKUR’un fuar daveti gönderdiği 120 bin potansiyel aday ile temasa geçti. CMC aynı zamanda mesleki eğitim projeleri konusunda bilgilendirilmiş adaylara ulaşarak, bu projelerden yararlanıyor. İşgücü için getirilmiş istihdam teşviklerinden ve kamu desteklerinden de İSKİF 2016 fuarı ile yeni bilgilere ulaşıyor. 2010 yılından beri tüm İSKİF fuarlarına katılan CMC, adaylar ile sahada bir araya gelerek işveren ve aday buluşmaları konusunda aktif çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların aday ve işveren açısından ortak bir lokasyonda gerçekleşmesi her iki taraf için de fayda sağlıyor.

Fuar sırasında çağrı merkezi sektöründe çalışmak ve kariyer hedeflerini çağrı merkezi sektöründe yönlendirmek isteyen adayların başvurularını inceleyen CMC, ilk mülakatları İSKİF 2016 fuar alanında gerçekleştirdi. Uygun bulunan adaylar ise CMC lokasyonlarında yapılacak ikinci mülakatlara davet edildiler. Müşteri temsilcisi pozisyonu için 18 – 35 yaş arası, diksiyonu düzgün, bilgisayar kullanabilen ve en az lise mezunu olmak gibi kriterleri karşılayan adayların başvuruları değerlendirmeye alındı ve birçok adaya ulaşıldı.

CMC İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Gökben Özalp, katıldıkları fuar hakkında müşteri temsilcilerinin olası kariyer hedeflerini de yorumlayarak, “İşkur’un her yıl düzenlemiş olduğu İSKİF İşveren ve aday buluşmaları ile sektörde uzmanlaşmış aday yetiştirme konusunda her yıl bir adım daha ileri gidiyoruz. Hem sektörümüzü aktarıyor hem de kariyer olanakları konusunda yeni mezun adayları yön gösterici oluyoruz. Müşteri Temsilciliği pozisyonunda ortalama 1 yıl görev aldıktan sonra eğitim durumuna göre bir üst pozisyona geçiş için şirketimizde açılan süreçlere başvurabilen adaylar ayrıca lokasyonlarımız arasında da yatay ve dikey geçişler yapabilmektedirler” dedi.

İşe alım sürecine de açıklık getiren Özalp, “Aday bilgileri fuar aracılığıyla temin edilerek, alınan bilgiler veri haline getiriliyor. Bu şekilde adaylara hem hızlı ulaşım sağlıyor hem de uygun adayların şirketimize davetini de sağlamış oluyoruz. Data yönetimi ve süreçlerin optimizasyonu için 2012 yılında kendi yazılım ekibimiz tarafından geliştirdiğimiz bu yazılım ile de çağrı merkezi sektörünün uluslararası en büyük organizasyonu olan ContactCenterWorld.com tarafından düzenlenen, dünyada sektörün en iyilerinin belirlendiği ‘2012 Top Ranking Performers’ yarışmasının dünya finallerinde ‘En İyi İşe Alım Uygulaması’ kategorisinde 1. Olduk. ” diye konuştu.

Teknoloji Makaleleri