Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Comodo uyarıyor Hackerlar günlük hayatın tam içinde

comodo globaltechmagazineZararlı yazılımlar ve hackerlarla mücadelesini sürdüren Comodo, hackerların günlük hayatın tam da içinde olabileceğine dönük uyarılarıyla dikkat çekiyor. Comodo, Euro 2016 heyecanının tüm dünyayı sardığı bu dönemde, genele açık wi-fi erişim noktalarının hackerlar için ‘bulunmaz nimet’ olduğu konusunda uyardı.

Comodo EMEA Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan yardımcısı Erdem Eriş, siber suçluların futbol, basketbol gibi çok geniş kitleleri ilgilendiren turnuvaları fırsat bildiğine vurgu yapıyor. Çünkü bu turnuvalar sırasında genele açık birkaç dolandırıcı wi-fi erişim noktası mutlaka oluyor. Hackerlar da, maç heyecanından prim yapma çabasıyla insanları akıllı telefonları başta olmak üzere tüm mobil cihazlarıyla bu dolandırıcı erişim noktalarına bağlanmaya ikna edip verilerini ele geçirmeye çalışıyor. Eriş, “Comodo’da bunun olmasını önleyecek çok sayıda teknolojiye ve çözüme sahibiz” derken, siber suçluların spor müsabakaları gibi büyük etkinlikleri kendi zararlı yazılımlarını yaymak için kullanmasının sık rastlanan bir durum olduğunu söylüyor. Eriş bu durumu “Çünkü bu etkinlikler insanların bolca paylaşımda bulundukları yerlerdir.  İnsanların içerik paylaştığı bu etkinliklerden zararlı yazılımları (malware) yaymak için daha iyi bir yer olabilir mi? Korsanların halka açık wi-fi istasyonları kurup, insanları buralarda oturum açmaya ikna etmeye çalışması ve buralara bağlandığınızda yaptığınız tüm işlemleri görüp tüm bilgilerinizi çalmaları sıklıkla yaşanan olaylar” diye açıklıyor.

Peki ne yapmak gerekiyor? Mutlaka ama mutlaka zararlı yazılımlara karşı dikkatli olmak şart. Comodo çözümleriyle hackerlara karşı tam korunmanız da mümkün. Comodo bu noktada internet kullanıcılarına öncelikle “Eğer bir kullanıcıysanız ve siber suçlulara ait olan bu dolandırıcı erişim noktalarından birine bağlanırsanız size patentli teknolojilerimiz ile uç nokta koruması sağlıyoruz. Yani, aslında tıklamamanız gereken bir yere tıklarsanız ve virüs veya kötü yazılım indirirseniz bile korunacaksınız. Bilgisayarınız ya da mobil cihazınız indirdiğiniz bilinen ve bilinmeyen tüm zararlılara karşı koruma altında olacak”  diyor.

Comodo internet kullanıcılarına bir çözüm daha sunarken bu noktada kullanıcılara güvenli ve şifreli bir kanal sağlanıyor. Bu kanal; internet kullanıcısının uç noktasından ziyaret ettiği web sitesine uzanıyor. Comodo dünyanın en büyük sertifika otoritesi olarak, uç noktadan ziyaret ettiğiniz web sitesine şifreleme imkanı sağlamak için SSL sertifikaları kullanıyor. Böylece korsanların görüşmelerinizi, yazışmalarınızı gizlice dinlemesi önlenmiş oluyor.

Teknoloji Makaleleri